Hoe Kies Je Een Grafische Kaart Voor Gaming?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Grafische Kaart Voor Gaming?
Hoe Kies Je Een Grafische Kaart Voor Gaming?

Video: Hoe Kies Je Een Grafische Kaart Voor Gaming?

Video: Hoe Kies Je Een Grafische Kaart Voor Gaming?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

Een videokaart is een apparaat dat verantwoordelijk is voor het berekenen, vormen, converteren en weergeven van een afbeelding op een beeldscherm. Het is een belangrijk onderdeel voor de hoogwaardige werking van een pc die voornamelijk is ontworpen voor computergames.

Hoe kies je een gaming grafische kaart?
Hoe kies je een gaming grafische kaart?

instructies:

Stap 1

Videokaarten zijn onderverdeeld in discreet en geïntegreerd. Een discrete videokaart is een apart bord met een eigen virtueel geheugen, een unieke uitgang. Een geïntegreerde grafische kaart is een chipset die rechtstreeks in de processor van een personal computer is ingebouwd. Deze chipset gebruikt RAM. Moderne chipsets hebben een ingebouwd virtueel geheugen van 128 MB.

Stap 2

De belangrijkste componenten om op te letten bij het kiezen van een videokaart zijn de grafische processor van de videokaart, het virtuele geheugen en de geheugenbus. Dienovereenkomstig, hoe hoger deze indicatoren, hoe beter.

Stap 3

Videokaart GPU. De grafische processor van een videokaart is een processor die grafische gegevens berekent en genereert en verantwoordelijk is voor het voorbereiden en weergeven van een afbeelding op een computermonitor. De frequentie van de GPU bepaalt de prestaties en snelheid van de videokaart. Probeer daarom bij het maken van een keuze tussen videokaarten degene met een hogere frequentie aan te schaffen.

Stap 4

Videokaart geheugen. GPU-videogeheugen Alle moderne gaming-videokaarten zijn uitgerust met GDDR5-videogeheugen. Om ervoor te zorgen dat uw pc de nieuwste generatie games kan spelen en ondersteunen zonder vertragingen of vertragingen, moet u een videokaart aanschaffen met minimaal 1024 mb (1 gb) virtueel geheugen.

Stap 5

Videokaart - breedte geheugeninterface. De geheugenbus van een videokaart is een kanaal waarlangs gegevens worden uitgewisseld tussen virtueel geheugen of de grafische processor van een videokaart. De hoeveelheid gegevens die per klokcyclus wordt verzonden, wordt gemeten in bits. Gemiddelde waarde -256 bits.

Stap 6

Wanneer u naar de computerwinkel komt, vertelt u de verkoopassistent alle gewenste parameters. Zorg ervoor dat in de geschreven datasheet alles klopt, want twee videokaarten kunnen dezelfde naam hebben maar verschillende parameters, bijvoorbeeld Geforce GTX460.

Aanbevolen: