Hoe Maak Je Een Openbaar Netwerk Thuis

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Openbaar Netwerk Thuis
Hoe Maak Je Een Openbaar Netwerk Thuis

Video: Hoe Maak Je Een Openbaar Netwerk Thuis

Video: Hoe Maak Je Een Openbaar Netwerk Thuis
Video: Voys Open -Zo maak je jouw wifi-netwerk thuiswerk-proof 2024, Mei
Anonim

De procedure voor het wijzigen van een openbaar niet-geïdentificeerd netwerk naar een thuisnetwerk op computers met Windows 7 kan door de gebruiker worden uitgevoerd met behulp van standaardmiddelen van het besturingssysteem zelf en vereist geen tussenkomst van extra software.

Hoe maak je een openbaar netwerk thuis
Hoe maak je een openbaar netwerk thuis

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu van de hoofdcomputer op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Netwerk en internet" uit en vouw het knooppunt "Netwerkcentrum" uit. Open het item LAN-verbinding en klik op de knop Eigenschappen.

Stap 2

Markeer de regel "Internet Protocol versie 4" en klik nogmaals op de knop "Eigenschappen". Schakel het selectievakje in het vak "Gebruik het volgende IP-adres" in en typ 192.168.137.1 in de regel "IP-adres". Voer 255.255.255.0 in het veld Subnetmasker in en typ het IP-adres van de tweede computer in de regel Standaardgateway - 192.168.137.2. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 3

Roep het hoofdsysteemmenu van de tweede computer op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Netwerk en internet" uit en vouw het knooppunt "Netwerkcentrum" uit. Selecteer het item "Local Area Connection" en klik op de knop "Eigenschappen".

Stap 4

Markeer de regel "Internet Protocol versie 4" en klik opnieuw op de knop "Eigenschappen". Schakel het selectievakje in de regel "Gebruik het volgende IP-adres" in en typ 192.168.137.2 in het veld "IP-adres". Breng geen wijzigingen aan in de regel "Subnetmasker" en typ 192.168.137.1 in de regel "Voorkeurs-DNS" Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 5

Start de systemen van beide computers opnieuw op om de wijzigingen toe te passen en open de link "Netwerkcentrum". Zorg ervoor dat het netwerk wordt weergegeven als thuis en niet als openbaar. Daarna kunt u doorgaan met de procedure voor het maken van een thuisgroep en het delen van de benodigde bestanden en mappen. Let op de noodzaak om een wachtwoord te gebruiken bij het uitvoeren van deze handeling.

Aanbevolen: