Hoe Kies Je Een Laptop-koelstandaard?

Hoe Kies Je Een Laptop-koelstandaard?
Hoe Kies Je Een Laptop-koelstandaard?

Video: Hoe Kies Je Een Laptop-koelstandaard?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Top 5 Best Laptop for Students 2021 2023, Februari
Anonim

Sommige laptops hebben een relatief zwak koelsysteem. Daarbij komt nog een lange levensduur en het ontbreken van constant onderhoud, waardoor oververhitting kan ontstaan. Eerlijk gezegd is oververhitting niet altijd te wijten aan het niet reinigen van de luchtuitlaten en gedroogde koelpasta. Zwakke modellen zijn klaar om onmiddellijk op te warmen na het starten van resource-intensieve programma's. In dit geval kun je gewoon niet zonder extra koeling.

Hoe kies je een laptop-koelstandaard?
Hoe kies je een laptop-koelstandaard?

Eerst moet u beslissen over de belangrijkste technische kenmerken van het koelkussen. Op digitale winkelschappen worden aanvullende koelunits onderverdeeld in twee hoofdtypen: actieve koelstandaards en passieve koelvoorzieningen. Afhankelijk van de gekozen optie veranderen ook de kosten.

Actieve koeling impliceert de aanwezigheid van een of meer koelers. Een dergelijke standaard wordt als het meest effectief beschouwd in termen van warmteafvoer, maar dit type is minder handig in het dagelijks leven: standaards die op het netwerk werken, ontnemen de laptop van mobiliteit en binden hem aan een bepaalde plaats in het appartement. En koelpads die via usb zijn aangesloten, laten de batterij snel leeglopen.

Als je een stand kiest die twee of meer koelers in zijn arsenaal heeft, wees dan niet alleen voorbereid op een goede koeling, maar ook op het geluid dat ze maken.

Het werkingsprincipe van passief gekoelde stands is vrij eenvoudig: het apparaat tilt de laptoptas boven het oppervlak, waardoor de luchtcirculatie toeneemt. Van zo'n koeling moet je niet veel verwachten. In dit geval koelt de standaard niet zo veel als hij eenvoudigweg niet opwarmt. Soms is dit echter voldoende om oververhitting met succes te bestrijden.

Je moet ook letten op het ontwerp van het koelkussen. Van buitenaf zullen de standaard en de laptop als één worden gezien en het is wenselijk dat ze qua design op elkaar aansluiten.

Populair per onderwerp