Externe Schijven Voor Computer En Laptop

Inhoudsopgave:

Externe Schijven Voor Computer En Laptop
Externe Schijven Voor Computer En Laptop

Video: Externe Schijven Voor Computer En Laptop

Video: Externe Schijven Voor Computer En Laptop
Video: 8 Best External Hard Drives 2021 (Buyers Guide And Reviews) 2024, Mei
Anonim

Meer recentelijk getuigde de aanwezigheid van een cd-station in de computerkast dat het tot elite kantoorapparatuur behoorde, omdat niet iedereen, zoals ze zeggen, het kon betalen. Door wetenschappelijke en technologische vooruitgang werden diskdrives voor laserdisks echter al snel gemeengoed. En nu zijn er ook externe schijven.

Externe schijven zijn geen eerbetoon aan mode, ze zijn alledaags
Externe schijven zijn geen eerbetoon aan mode, ze zijn alledaags

Een externe schijf is een compact apparaat dat informatie van schijven leest en schrijft. Het wordt via een van de poorten op de computer aangesloten en wordt als "extern" aangeduid, juist omdat het zich niet in de behuizing van de systeemeenheid of laptop bevindt, maar erbuiten. Bovendien heeft deze kwaliteit een belangrijk voordeel in verband met de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende computers of diskettestations. Hij is immers gemakkelijk mee te nemen en mee te nemen, bijvoorbeeld onderweg.

Wanneer je een externe schijf nodig hebt

De noodzaak om een externe schijf te gebruiken is duidelijk, niet alleen vanwege de geprefereerde draagbaarheid en veelzijdigheid die gepaard gaat met veelzijdigheid voor computerapparatuur. In feite zijn er veel situaties met het gebruik van een externe schijf. Gebruikers van netbooks kunnen zich bijvoorbeeld moeilijk een leven zonder voorstellen. Door de compactheid van netbooks was er immers simpelweg geen plaats in hun geval om een interne schijf te bouwen. Vandaar het natuurlijke probleem van het aanschaffen van een extern apparaat voor laserschijven.

Een externe netbookschijf is de perfecte oplossing
Een externe netbookschijf is de perfecte oplossing

Het gemak van het aansluiten van een externe CD-drive is verbonden met het schakelen via een gewone USB-poort. Trouwens, potentiële kopers van netbooks moeten weten dat hun apparatuur in de regel ook voorziet in de aanwezigheid van een extern apparaat voor het werken met laserschijven. En voor degenen die vaak interne schijven gebruiken, bijvoorbeeld in laptops, is de situatie bekend wanneer ze kunnen falen. In dit geval kunt u als alternatief voor een eventuele dure reparatie een externe schijf aanschaffen.

Bovendien, wanneer u gegevens van het ene lasermedium naar het andere moet herschrijven zonder informatie naar een harde schijf over te brengen, is de optie met behulp van een externe schijf gewoon noodzakelijk. Een vergelijking met de epische "twee-cassettespelers" is hier op zijn plaats. Het toepassingsgebied van externe schijven voor computers en laptops is dus gewoon onbeperkt.

Soorten externe schijven, hun voor- en nadelen

De classificatie van externe schijven hangt af van veel aspecten van hun toepassing. Ze verschillen dus in de beschikbaarheid van de mogelijkheid om op te nemen, voeding, type schakelen via een computerpoort, soorten leesbare schijven en andere bedieningsfuncties.

Externe schijven worden dus voornamelijk ingedeeld in de volgende typen:

- DVD-drives herkennen schijven van de formaten "CD" en "DVD" (nu de meest voorkomende);

- Blu-Ray-apparaten werken respectievelijk met Blu-Ray-schijven en natuurlijk met cd- en dvd-formaten;

- CD-drives die uitsluitend "lege schijven" kunnen schrijven en lezen (ze zijn tegenwoordig al vrij zeldzaam);

- schrijvende en niet-schrijvende bijlagen verschillen in het vermogen om naast het lezen ook informatie te schrijven (de laatste zijn tegenwoordig al een zeldzaamheid);

- apparaten die stroom krijgen via een speciale voedingseenheid of via een USB-connector.

Externe schijven zijn een geweldig alternatief voor interne schijven
Externe schijven zijn een geweldig alternatief voor interne schijven

De uniforme benadering van fabrikanten van externe schijven maakt hun opdeling in apparaten voor personal computers en laptops overbodig. Daarom hoeven gebruikers van pc's, laptops en netbooks zich bij de aanschaf van een externe schijf geen zorgen te maken over het type computerapparaat.

Als onafhankelijk apparaat hebben externe schijven een aantal onbetwistbare voordelen ten opzichte van de ingebouwde analoge, waaronder de volgende:

- de mogelijkheid om op verschillende computerapparaten te gebruiken, wat per definitie niet kan met een interne schijf;

- snelle en gemakkelijke duplicatie van het interne apparaat in geval van storing;

- gebruik in apparaten waarvan het ontwerp helemaal niet de aanwezigheid van diskettestations impliceert (bijvoorbeeld voor netbooks en tablets);

- compacte afmetingen, moderne uitstraling en aansluitgemak.

Externe laserdrives hebben echter hun zwakke punten. Deze omvatten de volgende kenmerken:

- lage snelheid, die direct verband houdt met de aansluiting van een externe schijf via de USB-poort, die in ieder geval langzamer werkt dan de interne systeempoorten;

- de noodzaak van een aparte voeding op veel modellen van "extern" (via een USB-poort of via een stationaire voeding);

- voedingen van lage kwaliteit die snel uitvallen; bovendien is het bijna onmogelijk om een specifieke voedingseenheid te kiezen om een doorgebrand element te vervangen, waardoor het noodzakelijk is om de externe schijf volledig te vervangen;

- hogere kosten dan de ingebouwde analoog.

Verbindingsprocedure:

Het gemak van het aansluiten van een extern apparaat voor laserdiscs is een grote troef. Door deze schijf via een standaard USB-kabel naar een vergelijkbare connector op de computerbehuizing en naar een normaal stopcontact in het 220 V- en 50 Hz-voedingssysteem te schakelen, kunnen we immers praten over de maximale aanpassing van externe schijven aan moderne computertechnologie.

Externe schijven hebben een aantal belangrijke voordelen
Externe schijven hebben een aantal belangrijke voordelen

Indien nodig kunt u natuurlijk stuurprogramma's en aanvullende software installeren, maar dit is in de regel niet nodig. Met moderne standaardtools kunt u immers vrij correct werken met een nieuw aangesloten schijf, die perfect wordt herkend door het computersysteem.

Hoe kies je de juiste schijf?

Bij het kiezen van een externe schijf moet je rekening houden met het formaat van de computerpoort. Dus als een computer of laptop een USB 2.0-poort heeft, hoeft u alleen zo'n schijf te kopen, omdat dit rechtstreeks van invloed is op de snelheid van het proces van lezen en schrijven van informatie. Als er een keuze is, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan apparaten waarvan de gecombineerde stroomvoorziening zowel via de USB-poort als via het standaard voedingssysteem kan worden uitgevoerd.

Er is tegenwoordig een grote selectie externe schijven op de consumentenmarkt
Er is tegenwoordig een grote selectie externe schijven op de consumentenmarkt

Een dergelijk redundant voedingssysteem kan een ononderbroken werking van externe apparatuur garanderen in het geval dat de voeding uitvalt, gezien de mogelijkheid om op te laden vanaf het computerapparaat zelf. Dienovereenkomstig is het voordelig om externe schijven in stand-alone modus te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld wanneer de netbookgebruiker onderweg is.

Als u een keuze heeft, moet u de voorkeur geven aan die modellen externe cd-dvd-stations die zoveel mogelijk van de bestaande formaten kunnen lezen en schrijven. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat universaliteit voorop staat, en niet secundaire en weinig gevraagde functies. Je moet de keuze voor een belangrijke console immers niet alleen maken op basis van het aantal functies, die bovendien geen professionele noodzaak veroorzaken, maar alleen gebaseerd zijn op nieuwsgierigheid.

Uiteraard is ook het uiterlijk van de externe schijf van invloed op de keuze. Want een mooi ontwerp kan de werkplek altijd versieren. Bij het beoordelen van de snelheidskwaliteiten van een externe schijf, moet men niet vertrouwen op de monsters met de hoogste snelheid, aangezien de standaard 52 snelheden voldoende zijn onder standaard bedrijfsomstandigheden. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat het opnemen van informatie met hoge snelheden vaak niet correct is. Bovendien kan de motor van de externe schijf kapot gaan als u deze bedrijfsmodus vaak gebruikt.

Wat betreft de prioritaire merken en fabrikanten van externe schijven, kan worden opgemerkt dat de thematische consumentenmarkt momenteel wordt gekenmerkt door perfecte stabiliteit. Dat wil zeggen, er zijn geen uitgesproken leiders of buitenstaanders. Natuurlijk hebben de meeste gepresenteerde modellen hun eigen kenmerkende sterke en zwakke punten, en de markt zelf ontwikkelt zich snel. Daarom is het niet overbodig om dit te adviseren: voordat u een externe schijf voor laserdrives koopt, moet u de markt in de gaten houden en een bewuste keuze maken.

Aanbevolen: