Externe SATA-schijven Aansluiten

Inhoudsopgave:

Externe SATA-schijven Aansluiten
Externe SATA-schijven Aansluiten

Video: Externe SATA-schijven Aansluiten

Video: Externe SATA-schijven Aansluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

Als u onvoldoende geheugen op uw computer heeft of een back-up van uw gegevens moet maken, is een externe harde schijf de beste oplossing. Het kan snel worden geïnstalleerd en opnieuw worden aangesloten van computer naar computer.

Externe SATA-schijven aansluiten
Externe SATA-schijven aansluiten

Noodzakelijk

  • - SATA-schijf;
  • - een koffer voor externe SATA-schijven.

instructies:

Stap 1

Om een externe SATA-schijf te kunnen installeren, moet uw computer een krachtige voeding hebben die voldoende stroom kan leveren. Zoek daarom, voordat u een extra harde schijf aanschaft, na hoeveel stroom uw voeding heeft. Neem contact op met een professional om te zien of deze voldoende capaciteit heeft om meerdere harde schijven te gebruiken. En vervang het indien nodig door een krachtiger exemplaar.

Stap 2

Koop ook een speciale behuizing voor externe SATA-schijven bij een computerwinkel. Elke winkel heeft een enorme selectie van dergelijke gevallen en het zal niet moeilijk voor u zijn om de meest optimale optie voor u te kiezen. Zo'n hoesje wordt via een USB-poort op een computer aangesloten en komt het meest voor onder gebruikers.

Stap 3

Na aanschaf van de behuizing en de benodigde Sata-schijf kunt u contact opnemen met de dealer om uw harde schijf in de behuizing te installeren. Of je kunt het zelf doen. Om dit te doen, moet u één schroef losdraaien, die zich naast de draadaansluiting bevindt, en het deksel een beetje naar achteren duwen en verwijderen.

Stap 4

Vervolgens moet u uw harde schijf zo monteren dat de connectoren van het bord in de behuizing zonder al te veel moeite in de sleuven op de harde schijf passen. De harde schijf moet gemakkelijk binnenkomen. Sluit vervolgens het deksel en schroef de schroef weer vast.

Stap 5

Steek de meegeleverde kabel in het stopcontact en sluit de harde schijf aan via de USB-poort. Het is echter vermeldenswaard dat de overdrachtssnelheid van dergelijke externe schijven niet langer zo snel zal zijn als op uw interne harde schijf.

Stap 6

Om een hogere gegevensoverdrachtsnelheid te hebben of als u meerdere harde schijven tegelijk op uw computer wilt aansluiten, moet u een speciale hoes kopen, die moeilijker te kopen is dan een gewone, aangezien dergelijke gevallen meestal gebruikt voor servers. Maar ze zijn handiger omdat ze ondersteuning bieden voor hot-swapping schijven. U hoeft uw computer niet elke keer uit te zetten om de gewenste harde schijf te verwijderen. U kunt dit zelfs doen als de computer aan staat.

Aanbevolen: