Herstelsoftware Voor Harde Schijven: Een Overzicht Van De Beste

Inhoudsopgave:

Herstelsoftware Voor Harde Schijven: Een Overzicht Van De Beste
Herstelsoftware Voor Harde Schijven: Een Overzicht Van De Beste

Video: Herstelsoftware Voor Harde Schijven: Een Overzicht Van De Beste

Video: Herstelsoftware Voor Harde Schijven: Een Overzicht Van De Beste
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2024, Mei
Anonim

Als uw harde schijf risico liep op beschadiging of werd verwijderd vanwege een softwarefout, moet u zich wenden tot speciale programma's waarmee u uw harde schijf kunt herstellen en verloren bestanden kunt teruggeven. Door specifieke richtlijnen en best practices toe te passen, kunt u de gevolgen van een computerramp beperken, fouten oplossen en uw apparaat weer normaal gebruiken.

Herstelsoftware voor harde schijven: een overzicht van de beste
Herstelsoftware voor harde schijven: een overzicht van de beste

Computerwetenschappers herinneren gebruikers er voortdurend aan om van tijd tot tijd een back-up te maken van alle belangrijke bestanden op een veilig medium. In de regel negeren we dit waardevolle advies en onthouden we het zelfs wanneer, naar het lijkt, niets kan worden teruggegeven. Maar in het tijdperk van wijdverbreide automatisering kunt u bijna elke harde schijf herstellen door de geselecteerde software op uw elektronische apparaat te installeren. Overweeg de beste programma's die worden aanbevolen door moderne IT-specialisten.

HHD Low Level Format-tool

Met behulp van deze gespecialiseerde ulit kunt u een belangrijk probleem oplossen, namelijk het op laag niveau formatteren van een beschadigde schijf. Om dit te doen, moet u de programma-interface raadplegen, die slechts drie tabbladen bevat. De grootste aandacht moet worden besteed aan de gebruiker onder de kop "LAAG FORMAAT", omdat u met zijn hulp het proces van het formatteren van de media kunt uitvoeren en de prestaties ervan kunt verbeteren. Uiteindelijk kunt u niet alleen informatie over vrije cellen bewerken, maar ook gegevens uit alle slechte sectoren verwijderen. Opgemerkt moet worden dat het werk van het programma veel tijd kost als je de gratis versie gebruikt met een snelheidslimiet tot 50 megabyte per seconde. Om het proces te versnellen, kun je de volledige versie van het hulpprogramma kopen, die slechts $ 3 kost, wat vrij goedkoop is voor dit soort software.

Western Digital Data Lifeguard-diagnose

Dit programma is een eigen gratis hulpprogramma, dat een paar jaar geleden is gemaakt door de populaire fabrikant van harde schijven, Western Digital. Naast de diagnostische hulpmiddelen waarmee het programma vol zit, kunt u hier secties vinden die gewijd zijn aan het grondig opschonen van informatie van beschadigde gegevens. Tijdens het herstellen van de harde schijf wordt elke cel geschreven zonder gegevens, waardoor ze leeg worden. Er is nog een manier die u kunt gebruiken om uw harde schijf te herstellen met dit programma. U moet het starten en op de knop "Snel wissen" drukken om snel het formatteringsproces te starten, dat plaatsvindt met behulp van de interface. Als gevolg hiervan zal de dienstensector worden geruimd.

Beeld
Beeld

HDD-regenerator

Dit is een krachtig hulpmiddel waarmee u snel uw harde schijf op uw computer kunt herstellen. Met zijn hulp kunt u een grondige analyse van het schijfoppervlak uitvoeren, waarbij elk probleemgebied een overeenkomstige markering krijgt. Daarnaast komt er een verbod op het schrijven van informatie naar beschadigde cellen. Het werk van het programma strekt zich soms uit over lange uren. Als u niet zoveel tijd wilt besteden, kunt u in de nutsvoorzieningen specifieke gebieden van het oppervlak specificeren die u voor een bepaalde periode wilt verkennen. Experts noemen de programma-interface hybride. Het hoofdmenu daarin vertegenwoordigt de klassieke secties die te vinden zijn in Windows-toepassingen, en het taakstartsysteem lijkt op een gewone opdrachtregel. Maar experts waarschuwen gebruikers dat het repareren van een schijf kan leiden tot het verlies van belangrijke bestanden, dus moeten ze eerst naar een betrouwbaar medium worden gekopieerd. Om het programma volledig uit te voeren, moet u er een licentie voor kopen. Zonder dit heeft u alleen toegang tot analytische en diagnostische secties die echte fouten niet corrigeren, maar alleen onderzoeken.

Acronis Disk Director

Het gebruik van deze multifunctionele software stelt u in staat een volledig herstel van de harde schijf uit te voeren. Om dit te doen, moet de gebruiker het programma naar de computer downloaden en daarin op de knop Acronis Recovery Expert klikken. Door het uit te voeren, kunt u de gevolgen van een computerstoring corrigeren en de fout verwijderen die verband houdt met het feit dat de computer uw harde schijf niet meer zag in het informatieveld. Experts raden aan om de betaalde versie van het programma te downloaden voor correcter en productiever werk, waarvan de kosten ongeveer $ 30 bedragen. Natuurlijk kunt u gratis proberen met het hulpprogramma te werken, maar dit is alleen mogelijk als de grootte van uw bestanden niet groter is dan 100 megabyte.

Beeld
Beeld

Victoria HDD

Om het programma uit te voeren, moet u eerst de afbeelding naar een flashstation verplaatsen om het later naar uw computer te downloaden, waarbij het besturingssysteem wordt omzeild. De voordelen van dit hulpprogramma zijn de hoge functionaliteit en onbeperkte toegang tot de systeemschijf. Een bijkomend nadeel is de interface, die relatief complex is voor een beginnende gebruiker. Dit programma wordt door veel systeembeheerders gebruikt als een betrouwbaar hulpmiddel voor het controleren van de harde schijf en het corrigeren van foutieve informatie. Het principe van foutcorrectie in Victoria HDD is vergelijkbaar met dat van het bovengenoemde HDD Regenerator-programma. Voordat u een schijf in het hulpprogramma herstelt, moet u de controle ervan uitvoeren. Dit kan op het tabblad "Tests". Nadat de controle-elementen zijn uitgevoerd, test het systeem standaard de hele schijf, maar als u wilt, kunt u ook alleen een specifiek analysegebied instellen. Aan het einde zal het hulpprogramma de gebruiker kennis laten maken met alle afgebroken sectoren. En om fouten op zijn harde schijf te elimineren, moet de gebruiker het commando "Verberg slechte sectoren" uitvoeren.

MHDD

Een geschikte kanshebber voor het Victoria HDD-programma. De werkingsprincipes van deze programma's lijken erg op elkaar. De functies van MHDD zijn om elke sector te analyseren, kapotte cellen te identificeren, fouten te corrigeren door toegangsbeperkingen in te stellen voor de probleemsector. De interface van het programma lijkt misschien niet helemaal eenvoudig, omdat taken worden toegewezen door combinatiegegevens in te voeren. Daarom raden experts aan om, voordat u met het hulpprogramma begint, vertrouwd te raken met de helpinformatie die op internet te vinden is.

Beeld
Beeld

Hetman Partitie Herstel

Betrouwbare software waarmee u documenten van de harde schijf kunt herstellen en beschadigde media kunt formatteren. Voordat u het gebruikt, moet u alle belangrijke bestanden naar een andere bron downloaden en vervolgens het hulpprogramma uitvoeren. Dan moet je alle praktische instructies van het programma volgen. Uiteindelijk kan de gebruiker de benodigde informatie herstellen en snel zoeken naar beschadigde objecten.

HDAT 2

Om met dit programma aan de slag te gaan, moet u alle waardevolle informatie opslaan. En pas daarna kunt u het herstelproces starten, volgens specifieke praktische aanbevelingen die correct zijn ingesteld door het hulpprogramma. Het kan zelfs discreet worden uitgevoerd, wat spreekt van de veelzijdigheid en bruikbaarheid van deze software. Bovendien lost het programma de meest voorkomende problemen bij het functioneren van harde schijven op, corrigeert het fouten en optimaliseert het de bestandsprestaties.

Beeld
Beeld

Active Partition Recovery Pro

Dit programma wordt aanbevolen voor het herstellen van harde schijven voor gebruikers die nog niet eerder met de reparatie van dit apparaat te maken hebben gehad. Met zijn hulp kunt u snel problematische elementen scannen en die harde schijfpartities herstellen die verloren zijn gegaan tijdens een computerstoring of viruspenetratie. Om de harde schijf weer te laten werken, moet u de eenvoudige instructies volgen die geleidelijk op het scherm van uw monitor verschijnen.

Aanbevolen: