Games Spelen Zonder Grafische Kaart

Inhoudsopgave:

Games Spelen Zonder Grafische Kaart
Games Spelen Zonder Grafische Kaart

Video: Games Spelen Zonder Grafische Kaart

Video: Games Spelen Zonder Grafische Kaart
Video: "Gamen ZONDER aparte videokaart? Dat kan niet!" - Waar of Niet Waar? - TechTime 2024, April
Anonim

De videokaart is een soort hart van de computer. Zij is het die verantwoordelijk is voor het opbouwen van het beeld op het scherm. Voor sommige gebruikers werkt het om verschillende redenen misschien niet, maar willen ze toch op een computer spelen.

Games spelen zonder grafische kaart
Games spelen zonder grafische kaart

Videoadapters

Er zijn verschillende soorten videokaarten - geïntegreerd (dat wil zeggen ingebouwd) en discreet. Geïntegreerde videokaarten kunnen ofwel worden geleverd met processors van Intel en AMD, of rechtstreeks in het moederbord van de computer worden ingebouwd. Ingebouwde videoadapters zijn natuurlijk niet te vinden in de winkelrekken, omdat ze meestal worden geleverd met een laptop of computer.

Discrete grafische kaarten zijn duurder en kunnen in een winkel worden gekocht en op uw computer worden geïnstalleerd. Bovendien verschillen discrete adapters in hun prestaties. Ze zijn een orde van grootte beter dan de ingebouwde in veel parameters (bijvoorbeeld resolutie, geheugengrootte, type koeling, enz.).

Kan ik games spelen zonder videoadapter?

De videokaart kan, net als andere componenten, kapot gaan. Dit kan tot veel problemen leiden. Een daarvan is bijvoorbeeld dat de computer (ingeschakeld) helemaal niets op het beeldscherm weergeeft, of dat de computer gewoon niet aan gaat. Op zo'n pc kan de gebruiker dus niet werken of gamen.

Zoals hierboven vermeld, zijn er computers met een geïntegreerde grafische kern. Hiermee kun je games spelen op een computer als er geen discrete videokaart is of als deze kapot is. De geïntegreerde chipset start automatisch na het verwijderen of loskoppelen van een andere grafische kaart.

Er moet een belangrijke nuance worden opgemerkt: de meeste moderne games zijn behoorlijk veeleisend voor systeembronnen, inclusief de videokaart. Geïntegreerde variëteiten zijn nogal zwak - ze hebben een kleine hoeveelheid geheugen en resolutie, maar indien nodig zijn ze de enige uitweg uit de situatie. Zonder videokaart kan de gebruiker de computer gewoon niet gebruiken, omdat het scherm niets weergeeft.

Als het systeem een dergelijke videoadapter heeft, kan de gebruiker werken en games spelen, maar met één belangrijk voorbehoud: veeleisende grafische toepassingen werken niet. Het blijft dus mogelijk om browsergames (flashgames) te spelen of oude te installeren die niet het onmogelijke van het systeem vereisen.

Als gevolg hiervan blijkt dat de eigenaar van de pc zonder een videokaart geen games kan spelen - zelfs de computer niet kan opstarten en het laadscherm van het besturingssysteem kan zien. U kunt alleen uit deze situatie komen met behulp van een ingebouwde videokaart of door een nieuwe discrete te kopen.

Aanbevolen: