Welke Grafische Kaart Te Kiezen Voor Games

Inhoudsopgave:

Welke Grafische Kaart Te Kiezen Voor Games
Welke Grafische Kaart Te Kiezen Voor Games

Video: Welke Grafische Kaart Te Kiezen Voor Games

Video: Welke Grafische Kaart Te Kiezen Voor Games
Video: How to choose a graphics card: Your 2020 buying guide 2024, April
Anonim

De videokaart is een van die componenten die de grootste last dragen in het proces van een computerspel. Om de juiste keuze te maken, moet u een idee hebben van de soorten en varianten van videoadapters.

Welke grafische kaart te kiezen voor games
Welke grafische kaart te kiezen voor games

Wat je moet weten

Voordat we de belangrijkste aanbevelingen presenteren, moet worden opgemerkt dat ze allemaal zijn ontworpen voor de gebruiker die weet hoe de computer werkt en wat voor soort kaart hij nodig heeft. Namelijk: welk type kaart het moederbord van de computer ondersteunt. Vanuit het oogpunt van het bustype zijn er nu twee soorten videokaarten: PCI en AGP. Het is echter vrij moeilijk of zelfs bijna onmogelijk om een PCI-gamingvideokaart te vinden in de huidige markt.

Als je op zoek bent naar een budgetmodel met een AGP-bus, dan kun je kaarten met DDR-geheugen onder de loep nemen. Bij het kiezen van dergelijke kaarten is het belangrijk om aandacht te besteden aan de hoge waarde van de DDR-geheugentype-index. Hoe hoger de waarde van de numerieke index, hoe moderner de videokaart. Opgemerkt moet worden dat de grafische apparatuur van games recentelijk ver vooruit is gegaan en dat het niet wordt aanbevolen om video-adapters met het DDR-geheugentype voor games aan te schaffen, omdat hun prestaties volgens moderne normen laag zullen zijn.

De grote hoeveelheid DDR-geheugen is een van de lokaas voor de ongeïnformeerde gebruiker, aangezien algemeen wordt aangenomen dat hoe meer geheugen, hoe beter de videokaart. In werkelijkheid hangen de prestaties van een videokaart vooral af van de videochip. Een van de belangrijkste parameters is de kloksnelheid. Het is door deze eigenschap dat men zich in de eerste plaats moet laten leiden. Hoe hoger de kloksnelheid, hoe hoger de prestaties van de kaart. Eigenlijk bepaalt dit of het spel zal "bevriezen" of niet.

Een andere belangrijke parameter is de kloksnelheid van de bus. Deze eigenschap heeft, net als de videochipparameter, invloed op de prestaties van de adapter. Volume - zoals hierboven vermeld - is niet het meest kritische bij het kiezen van een videokaart. Het volume is nodig om informatiegegevens van de game-applicatie direct op de videokaart op te slaan voor het gemak van verwerking. Het volume heeft geen directe invloed op de prestaties. Het zou een vergissing zijn om een kaart te kiezen op basis van de volumegegevens.

Welke fabrikanten zijn de beste?

De beoordeling van de meest bekende fabrikanten van gaming-videoadapters voor meerdere jaren omvat nu een en die merken - dit zijn Asus, Sapphire, Gigabyte, ATI, Zotac en enkele anderen. In de voortdurende concurrentie zijn kopers de winnaars, aangezien fabrikanten de productiviteit moeten verhogen en de prijzen moeten verlagen om marktaandeel te winnen. Volgens marktonderzoeksgegevens worden tegenwoordig goede videoadapters geproduceerd door Asus en Gigabyte. Tegelijkertijd merken veel experts vooral Asus-producten op voor betrouwbare, krachtige en bijna stille koelsystemen.

Zeer goede modellen worden ook geproduceerd door Sapphire - een fabrikant met een mooie naam, die zich goed heeft gevestigd in Rusland. Vergeet tegelijkertijd niet dat de markt voor videoadapters erg dynamisch is. Bijna elk jaar worden er nieuwe geavanceerde oplossingen geïntroduceerd. Daarom moet u zich bij het kiezen van een videokaart concentreren op prestaties en kosten, en niet op het merk van de microchipfabrikant.

Aanbevolen: