Waarom De 3G-modem Zichzelf Vaak Uitschakelde

Inhoudsopgave:

Waarom De 3G-modem Zichzelf Vaak Uitschakelde
Waarom De 3G-modem Zichzelf Vaak Uitschakelde

Video: Waarom De 3G-modem Zichzelf Vaak Uitschakelde

Video: Waarom De 3G-modem Zichzelf Vaak Uitschakelde
Video: 📶 3G модем E3531s-6 или 4G WiFi роутер E5573Cs-606 от Huawei: Доступный интернет на даче и в селе. 2024, Mei
Anonim

Eigenaars van 3G-modems kunnen met een groot aantal problemen worden geconfronteerd. Sommige zijn vrij eenvoudig op te lossen, andere niet, en een van deze problemen houdt verband met het spontaan afsluiten ervan.

Waarom de 3G-modem zichzelf vaak uitschakelde
Waarom de 3G-modem zichzelf vaak uitschakelde

De eigenaren van 3G-modems kunnen om verschillende redenen verontwaardigd zijn: slechte verbinding van de modem, de spontane ontkoppeling, onstabiele pings, enz. Meestal worden de eigenaren van dergelijke apparaten geconfronteerd met de spontane ontkoppeling van de modem. Als de modem op deze manier uitschakelt, moet de eigenaar het apparaat weer uit de connector halen en weer aansluiten. Als zo'n procedure meerdere keren per dag wordt herhaald, kan het natuurlijk niet anders dan de persoon van streek maken, en zo'n probleem moet op de een of andere manier worden opgelost.

Het probleem oplossen met spontane uitschakeling

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Als uw 3G-modem bijvoorbeeld is aangesloten via een speciale verlengkabel of hub (meestal wordt dit gedaan om het signaal te versterken en om de 3G-modem niet per ongeluk te verbreken), dan hoeft u deze alleen maar los te koppelen en aan te sluiten op de USB-poort rechtstreeks op de computer zelf. Het probleem zal worden opgelost. Als u geen verbinding via een hub of een soortgelijk apparaat gebruikt, moet u: het menu "Start" openen, naar het "Configuratiescherm" gaan en pas daarna, in het menu aan de linkerkant, het "Apparaat" openen Manager". Zoek in het venster dat verschijnt het item "Netwerkapparaten". Hier zouden verschillende COM's van de modem zelf moeten staan. U moet ze openen en het vinkje weghalen bij "Sta het apparaat toe om uit te schakelen om energie te besparen" in de energie-instellingen. Nadat de aangebrachte wijzigingen zijn opgeslagen, werkt internet naar behoren, zonder spontane uitschakeling.

Andere problemen oplossen

Het spontaan loskoppelen van de 3G-modem is natuurlijk niet het enige probleem. Heel vaak verdwijnt het signaal voor dergelijke apparaten of verslechtert het sterk. Om van dit probleem af te komen, hoeft u alleen maar luidsprekers in de buurt van de 3G-modem te plaatsen. In dit geval zal het signaal met ongeveer 30% toenemen. Bovendien hoef je geen geld uit te geven aan het kopen van zelfs de goedkoopste speakers.

De eigenaar van het apparaat heeft alleen koperdraad nodig. U moet het klepje van de modem openen en het apparaat meerdere keren met draad omwikkelen op de plaats waar de simkaart zich bevindt. Het uiteinde van de draad wordt dan gepositioneerd waar het signaal het beste wordt opgevangen. Op deze manier kan het signaal worden verhoogd tot 95%. Als de ping op het apparaat springt, kan dit maar één ding betekenen: het apparaat zoekt automatisch naar een stabiel signaal.

Om van dit ongeluk af te komen, moet u een speciaal hulpprogramma openen voor het beheren van een 3G-modem (bijvoorbeeld Megafon-internet), "Instellingen" en "Netwerk" selecteren. Hier moet u de volgende parameters opgeven: "Network Type - WCDMA only", "Band - GSM900 / GSM1800 / WCDMA900 / WCDMA2100", "Registration Mode - Manual Search". Na de update moet je de instellingen opslaan en MegaFon (3G) selecteren.

Aanbevolen: