Hoe Vaak Moet Ik Mijn Laptop Schoonmaken?

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Laptop Schoonmaken?
Hoe Vaak Moet Ik Mijn Laptop Schoonmaken?

Video: Hoe Vaak Moet Ik Mijn Laptop Schoonmaken?

Video: Hoe Vaak Moet Ik Mijn Laptop Schoonmaken?
Video: Laptop schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw laptop kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Tijdens het gebruik vereist elke laptop tussenkomst van de gebruiker voor preventief onderhoud en reiniging van het koelsysteem.

Hoe vaak moet ik mijn laptop schoonmaken?
Hoe vaak moet ik mijn laptop schoonmaken?

Als een laptop met een benijdenswaardige regelmaat tijdens het gebruik vanzelf opnieuw opstart, bestaat de mogelijkheid van oververhitting. Periodieke bevriezing tijdens games of vertragingen in multitasking-modus, wanneer verschillende resource-intensieve programma's tegelijkertijd worden uitgevoerd, evenals sterke verwarming van het bovenpaneel - dit alles duidt direct of indirect op de noodzaak van reiniging.

Er is geen tijdsbestek om de behoefte aan service aan te geven. U hoeft zich alleen te concentreren op de tekenen van oververhitting en de temperatuur van de processor, die rechtstreeks afhangt van de staat van het interne rooster. Als de stoffige pluggen op de ventilatieopeningen de normale luchtcirculatie verstoren, neemt de kans op oververhitting dramatisch toe.

Normale temperatuurwaarden onder belasting variëren van 60-80 graden. Na het overschrijden van de toegestane waarden wordt het interne beveiligingssysteem van de laptop geactiveerd en wordt het opnieuw opgestart om schade aan de componenten te voorkomen. Om onafhankelijk de aanwezigheid van oververhitting en de noodzaak van reiniging te diagnosticeren, zijn er verschillende gratis hulpprogramma's. Als een voorbeeld van een dergelijk programma kan men handelen. Van betaalde analogen kan een programma van 30 dagen van een proefperiode worden onderscheiden, wat voldoende zal zijn voor het bewaken van temperatuursensoren.

Aanbevolen: