De Ingebouwde Videokaart Aansluiten

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Videokaart Aansluiten
De Ingebouwde Videokaart Aansluiten

Video: De Ingebouwde Videokaart Aansluiten

Video: De Ingebouwde Videokaart Aansluiten
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een apparaat dat de uitvoer van een computer op een monitor weergeeft, of het nu een video-, spreadsheet- of tekstbestand is. De videokaart kan worden geïntegreerd in het moederbord of extern. In het eerste geval gebruikt het een deel van het RAM-geheugen van de pc en in het tweede geval gebruikt het zijn eigen geheugen.

De ingebouwde videokaart aansluiten
De ingebouwde videokaart aansluiten

instructies:

Stap 1

Moderne externe videokaarten hebben in de regel betere eigenschappen dan geïntegreerde. Daarom kopen gebruikers een discrete videoadapter, steken deze in een AGP- of PCI-E-slot en vergeten het bestaan van een geïntegreerd apparaat. Het kan echter nodig zijn om over te schakelen naar de geïntegreerde videokaart, bijvoorbeeld als de externe niet werkt. Koppel de computer los van de voeding, koppel de interfacekabel die naar de monitor gaat los van de videoconnector. Verwijder het zijpaneel en verwijder de videoadapter uit de sleuf. Sluit de kabel aan op de connector op de geïntegreerde videokaart.

Stap 2

Schakel de systeemeenheid in. Nadat de computer is opgestart en een korte POST-pieptoon klinkt, verschijnt een bericht "Druk op Delete to Setup" onder aan het scherm om u te vragen de BIOS-instellingen (Basic In-Out System) in te voeren. In plaats van Delete kan een andere sleutel worden opgegeven, hoogstwaarschijnlijk F2 of F10, afhankelijk van de fabrikant. Ga naar Setup en zoek het menu-item dat de instellingen voor geïntegreerde apparaten definieert. Misschien wordt het Peripheral Setup of Integrated Devices genoemd.

Stap 3

Selecteer Init. Graphics Adapter Priority in de lijst - de volgorde van het laden van grafische apparaten. Deze optie kan, afhankelijk van de BIOS-versie, VGA Boot From, Primary VGA BIOS of INIT Display First worden genoemd. Installeer de geïntegreerde AGP / Int naar VGA-videoadapter als het eerste apparaat om op te starten. Druk op F10 om de configuratie op te slaan en het BIOS af te sluiten. Bevestig de beslissing door op Y te drukken.

Stap 4

Om elk apparaat correct te laten werken, moet u het juiste stuurprogramma erop installeren, dat meestal bij de apparatuur wordt geleverd. Als je geen schijf of diskette met een stuurprogramma voor de geïntegreerde videokaart hebt gevonden, ga dan naar de website van de fabrikant van het moederbord en download daar de stuurprogramma's.

Aanbevolen: