De Ingebouwde Microfoon Aansluiten

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Microfoon Aansluiten
De Ingebouwde Microfoon Aansluiten

Video: De Ingebouwde Microfoon Aansluiten

Video: De Ingebouwde Microfoon Aansluiten
Video: Instructie aansluiten microfoon en muziek op Speakerset 1 2024, Mei
Anonim

Naast de krachtigere technische kenmerken hebben nieuwe laptops naast hun krachtigere technische kenmerken een ingebouwde microfoon. Voorheen moest je het apart kopen. Het kan beschadigd raken, verloren gaan, extra ruimte in beslag nemen, enz. Dit alles is verleden tijd. Maar het gebeurt zo dat de ingebouwde microfoon standaard niet is ingeschakeld. Dit probleem kan eenvoudig worden aangepakt.

De ingebouwde microfoon aansluiten
De ingebouwde microfoon aansluiten

instructies:

Stap 1

Controleer of uw laptop een ingebouwde microfoon heeft. Zoals eerder vermeld, worden moderne laptops geleverd met ingebouwde microfoons, maar deze controle is niet overbodig. Opeens heb je een speciaal model. Bekijk de documenten voor uw laptop. Er moet zeker zijn complete set worden aangegeven. Een andere optie: als je laptop een webcam heeft, dan moet er zeker een ingebouwde microfoon zijn. U kunt de aanwezigheid ervan ook zien via apparaatbeheer.

Stap 2

Ga naar het menu Startknop. Selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het venster dat verschijnt het gedeelte "Geluid". Er verschijnt een venster. Selecteer daarin het tabblad "Opnemen" om de ingebouwde microfoon in te schakelen. Als het op uw pc aanwezig is, wordt het weergegeven in de lijst met apparaten. Klik op de knop Eigenschappen. Het venster dat verschijnt, moet aangeven of de ingebouwde microfoon actief is.

Stap 3

Controleer het geluidsoverdrachtsniveau van de microfoon. Het is mogelijk dat het actief en werkend is, maar ingesteld voor een zeer rustige uitzending. Verhoog de gevoeligheid van uw apparaat. Ga naar het "Configuratiescherm", zoek het pictogram "Geluid" en dubbelklik erop met de linkermuisknop.

Stap 4

Zoek de microfoon in de lijst met apparaten. Klik erop met de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer Eigenschappen. Zoek de items "Sta toepassingen toe om het apparaat in exclusieve modus te gebruiken" en "Geef prioriteit aan toepassingen in exclusieve modus". Om de ingebouwde microfoon aan te sluiten, selecteert u de hoogste samplefrequentie en bitdiepte. Wijzigingen toepassen.

Stap 5

Test je microfoon. Als je goed kunt horen, dan heb je alles goed ingesteld. Als dit niet het geval is, probeer dan de instellingen opnieuw te wijzigen op het tabblad "Verbeteringen", die u ook kunt vinden in de microfooneigenschappen. Als dit niet helpt, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een fabrieksstoring. Beschrijf het probleem en maak gebruik van de garantiereparatieservice in het servicecentrum.

Aanbevolen: