Is Het Mogelijk Om De Ingebouwde Videokaart In Een Laptop Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Ingebouwde Videokaart In Een Laptop Te Vervangen?
Is Het Mogelijk Om De Ingebouwde Videokaart In Een Laptop Te Vervangen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Ingebouwde Videokaart In Een Laptop Te Vervangen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Ingebouwde Videokaart In Een Laptop Te Vervangen?
Video: Videokaart Vervangen PC / Waar moet je op letten ? 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot desktopcomputersystemen zijn laptops meer gesloten wat betreft het vervangen van hardware. Sommige laptopfabrikanten laten gebruikers echter zelf bepaalde ontwerponderdelen vervangen.

Is het mogelijk om de ingebouwde videokaart in een laptop te vervangen?
Is het mogelijk om de ingebouwde videokaart in een laptop te vervangen?

Grafische kaarten in laptops

Elke laptop heeft een ingebouwde grafische adapter die verantwoordelijk is voor het weergeven van afbeeldingen op het scherm van het apparaat. De grafische kaart die in de laptop is geïntegreerd, kan niet worden vervangen zoals deze is het is een integraal onderdeel van het moederbord. Dit werd gedaan om de voetafdruk en het gewicht van de laptop als geheel te verminderen. Geïntegreerde graphics kunnen ook deel uitmaken van de hoofdprocessor. Tegenwoordig zijn dergelijke grafische kaarten te vinden in laptops in de lagere en middelste prijsklasse.

Middenklasse en high-end laptops worden geleverd met optionele discrete grafische kaarten die de belasting verschuiven bij het uitvoeren van applicaties die hogere grafische prestaties vereisen. In tegenstelling tot een geïntegreerde, is een discrete adapter een volwaardige verwijderbare videokaart die kan worden vervangen door een nieuwere of vergelijkbare kaart als de geïnstalleerde.

Controleer voordat u deze vervangt of uw laptop een aparte grafische kaart heeft. Meestal zijn discrete videoadapters van het merk Nvidia of Radeon, afhankelijk van de fabrikant van de grafische chip.

Procedure voor het vervangen van de videokaart

Koppel de laptop los van het lichtnet en verwijder de batterij met behulp van de speciale vergrendelingen op de behuizing. Gebruik vervolgens een kleine kruiskopschroevendraaier om de basisafdekking van de laptop los te draaien. Na het verwijderen van de hoes komt de inhoud van het apparaat voor u beschikbaar.

Zoek de grafische adapter die zich het dichtst bij de HDMI-poort op de laptop bevindt, meestal aan de linkerkant van het moederbord. Een heatpipe voor koeling moet naar de videokaart en er moet een speciale koelkoeler bovenop worden geïnstalleerd.

Demonteer het koelsysteem, dat ook met schroeven is bevestigd. Verwijder de koeler en verwijder vervolgens voorzichtig de warmtekussens, die ook op speciale vergrendelingen of schroeven kunnen worden bevestigd.

Het verwijderen van het koelsysteem moet zo voorzichtig mogelijk gebeuren om de grafische chip niet te beschadigen.

Draai de schroeven los waarmee de kaart is bevestigd en verwijder de videokaart voorzichtig uit de sleuf. Verwijder de warmtegeleidende behuizing en installeer deze op de nieuwe videokaart in overeenstemming met de locatie van de RAM-chips van het apparaat, die zich langs de randen van het bord zelf moeten bevinden.

Breng thermisch vet aan op de grafische chip in het midden van de adapter zelf. Installeer de videokaart in de videoadaptersleuf en plaats vervolgens het warmtekussen en de koelleidingen terug, installeer vervolgens de koeler en sluit de achterklep van de laptop. Sluit de batterij en de AC-adapter aan op de laptop. De installatie van de grafische kaart in de laptop is nu voltooid.

Aanbevolen: