Hoe De Ingebouwde Videokaart In Bios Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Videokaart In Bios Uit Te Schakelen
Hoe De Ingebouwde Videokaart In Bios Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Videokaart In Bios Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Videokaart In Bios Uit Te Schakelen
Video: Multifunctioneel vouwmesje Victorinox Explorer model 1.6703 rood-best Swiss 2024, Mei
Anonim

Computers met geïntegreerde graphics presteren niet goed in 3D-modi. Maar als je ooit op een grafische adapter hebt bespaard en er vervolgens spijt van hebt, is dat oké. Op het moederbord kan immers een gewone discrete kaart worden aangesloten. Koppel het geïntegreerde apparaat los voordat u doorgaat met de procedure.

Hoe de ingebouwde videokaart in bios uit te schakelen
Hoe de ingebouwde videokaart in bios uit te schakelen

Het is nodig

een computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

U kunt de geïntegreerde videokaart uitschakelen via het BIOS-menu. Zet uw computer aan. Druk vervolgens op de DEL-toets wanneer het beginscherm verschijnt. Hierdoor wordt het BIOS-menu geopend. Als u het BIOS niet kunt openen met DEL, betekent dit dat er een andere sleutel wordt gebruikt om het op uw moederbord in te voeren. Om erachter te komen welke, kun je kijken in de handleiding van het moederbord. Veel moderne moederborden hebben ook een lijst met toetsen op het beginscherm voor het invoeren van verschillende modi.

Stap 2

Alle ingebouwde apparaten bevinden zich in het BIOS-gedeelte. De sectienaam kan verschillen op verschillende moederbordmodellen. Maar in feite wordt het Onboard deviced of Integrated Device genoemd. In dit gedeelte moet u uw grafische kaart vinden. Hoogstwaarschijnlijk wordt het Integrated Video genoemd. Selecteer de kaart en druk op Enter.

Stap 3

Selecteer in de lijst met waarden die verschijnt Uitschakelen, dat wil zeggen "Uitgeschakeld". Sluit het BIOS af en zorg ervoor dat u de wijzigingen opslaat. Daarna zal de computer opnieuw opstarten, maar het systeem zal niet volledig kunnen opstarten. Het is noodzakelijk om ofwel een discrete videokaart aan te sluiten, of de ingebouwde achteraan aan te zetten.

Stap 4

Als er op sommige moederborden een discrete grafische kaart is geïnstalleerd en er een geïntegreerde is, kunt u kiezen welke u wilt gebruiken. In dit geval, om de geïntegreerde video uit te schakelen, schakelt u eenvoudig het gebruik van een discrete videokaart in het BIOS in. Selecteer hiervoor het gedeelte Geavanceerd in het BIOS.

Stap 5

Vervolgens moet u het item Primaire grafische adapter vinden. Daarna moet PCI-E worden geïnstalleerd in de waarde van dit item. Dit betekent dat het systeem een discrete grafische kaart gebruikt die is aangesloten op de PCI Express-interface. Sluit het BIOS af, sla de instellingen op. De computer wordt opnieuw opgestart en de geïntegreerde videokaart wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: