Hoe 2 Videokaarten Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Videokaarten Aan Te Sluiten
Hoe 2 Videokaarten Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Videokaarten Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Videokaarten Aan Te Sluiten
Video: HOE EEN VIDEOKAART TE INSTALLEREN instructies voor het vervangen van een videokaart in een computer 2024, Mei
Anonim

Om een groot aantal beeldschermen op één computer aan te sluiten, is het noodzakelijk om de synchrone werking van twee videokaarten te configureren. Hierdoor kunnen 3 of 4 monitoren tegelijkertijd stabiel worden gebruikt.

Hoe 2 videokaarten aan te sluiten
Hoe 2 videokaarten aan te sluiten

Het is nodig

twee videokaarten

instructies:

Stap 1

Zoek de set videoadapters die u gaat gebruiken. In de meeste gevallen kom je wel uit met een geïntegreerde videoversneller en een discrete videokaart. Als je moederbord geen ingebouwde videoadapter heeft, gebruik dan twee volwaardige videokaarten. In dit geval is het beter om identieke modellen videokaarten aan te schaffen, maar je kunt ook apparaten van verschillende bedrijven gebruiken.

Stap 2

Sluit beide videokaarten aan op het moederbord en zet de computer aan. Installeer de software die nodig is om beide videoadapters te configureren. Als u verschillende videokaarten gebruikt, installeer dan natuurlijk twee sets stuurprogramma's, die elk zorgen voor een stabiele werking van een bepaalde adapter.

Stap 3

Sluit videokaarten aan op externe beeldschermen. Als u een tv- of TFT-paneel gebruikt, kunt u deze het beste aansluiten via kanalen die digitale signalen overbrengen, zoals HDMI of DVI-D. Zelfs als er drie kanalen in videoadapters zijn, is het beter om 2 + 2 paar te gebruiken in plaats van 3 + 1 paar. Hiermee kunt u de belasting min of meer gelijkmatig verdelen over de videokaarten.

Stap 4

Open TV-instellingen als u deze apparaten gebruikt. Specificeer de vereiste poorten (waarmee u verbinding hebt gemaakt) als de belangrijkste videosignaalbron. Zet de computer aan en ga na het laden van het besturingssysteem naar het menu "Verbinden met extern beeldscherm". Als niet alle nieuwe schermen bovenaan het venster worden weergegeven, klikt u op de knop "Zoeken".

Stap 5

Pas de samenwerkingsinstellingen aan voor de gewenste schermen. Selecteer eerst de hoofdeenheid en activeer de bijbehorende functie. Selecteer nu de afbeeldingen van de andere drie schermen en activeer het item "Uitbreiden naar deze schermen". Houd er rekening mee dat er bij het gebruik van videokaarten van verschillende merken problemen kunnen optreden met de compatibiliteit van de stuurprogramma's.

Aanbevolen: