Een Schijf Formatteren Vanuit DOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Vanuit DOS
Een Schijf Formatteren Vanuit DOS

Video: Een Schijf Formatteren Vanuit DOS

Video: Een Schijf Formatteren Vanuit DOS
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van een harde schijf moet verantwoord worden aangepakt. Het is vooral belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn als het gaat om het formatteren van de systeempartitie van een harde schijf.

Een schijf formatteren vanuit DOS
Een schijf formatteren vanuit DOS

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende beproefde methoden voor het formatteren van een harde schijf in MS-DOS-modus. Ten eerste kan dit worden gedaan tijdens de installatie van het besturingssysteem. Leer om te beginnen hoe u uw lokale schijf formatteert tijdens de installatie van Windows XP.

Stap 2

Voer het installatieprogramma voor het besturingssysteem uit. Wanneer het programmamenu een lijst met bestaande harde schijven en hun partities weergeeft, selecteert u de partitie die u wilt formatteren.

Stap 3

Specificeer het formaat van het bestandssysteem van de toekomstige partitie. Druk op de Enter-toets. Druk in het volgende venster op de F-toets om de geselecteerde actie te bevestigen. Voltooi het installatieproces van het besturingssysteem.

Stap 4

Als je een installatieschijf van Windows Vista of Seven tot je beschikking hebt, zal het formatteren van de schijf of de partitie nog eenvoudiger zijn. Wanneer het installatieproces gaat om het selecteren van een schijf of zijn partitie, klikt u op de knop "Schijfinstallatie".

Stap 5

Als u het huidige bestandssysteem van de partitie wilt behouden, selecteert u het en klikt u op de knop "Formatteren". Als u de parameters van het toekomstige volume in meer detail moet configureren, selecteert u het en klikt u op de knop "Verwijderen". Klik nu op de knop "Maken". Stel de grootte en het formaat van het bestandssysteem van het toekomstige volume in.

Stap 6

Leer nu hoe u een sectie opmaakt met behulp van de opdrachtregel. U kunt een opstartdiskette of -diskette gebruiken om er toegang toe te krijgen. Gebruik het volgende algoritme om zo'n schijf te maken. Open het menu Systeem en beveiliging in het configuratiescherm. Ga naar het menu "Back-up en herstel".

Stap 7

Selecteer in de linkerkolom "Een systeemherstelschijf maken". Plaats een lege dvd in uw station en klik op de knop Schijf maken.

Stap 8

Start je computer opnieuw op. Druk op de F8-toets en selecteer dvd-station. Wanneer het venster Geavanceerde herstelopties op het scherm verschijnt, selecteert u Opdrachtprompt.

Stap 9

Voer de opdracht Format C: / NTFS in het venster dat verschijnt in om de C-schijf te formatteren naar het NTFS-bestandssysteem.

Aanbevolen: