Het Serienummer Van Een Flashstation Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Een Flashstation Vinden
Het Serienummer Van Een Flashstation Vinden

Video: Het Serienummer Van Een Flashstation Vinden

Video: Het Serienummer Van Een Flashstation Vinden
Video: How to Download and Install Windows 10 from USB Flash Drive Step-By-Step 2024, Mei
Anonim

Flash-drives zijn, net als alle andere eigendommen van de organisatie die geen verbruiksartikelen zijn, onderworpen aan verplichte inventarisatie en plaatsing op de balans. Om elke flashdrive te kunnen identificeren, moet u het serienummer weten.

Het serienummer van een flashstation vinden
Het serienummer van een flashstation vinden

instructies:

Stap 1

Een flashstation kan twee serienummers hebben. Het eerste serienummer is de alfanumerieke code die de fabrikant op de body van de flashdrive aangeeft. Om dit te weten te komen, neemt u een flashdrive en bekijkt u deze zorgvuldig. Het serienummer bevindt zich meestal op de achterkant van de behuizing, hoewel het soms te vinden is op een van de interne elementen van de flashdrive. In dit geval moet u de flashdrive demonteren om het serienummer te achterhalen. Dit serienummer is niet uniek: de fabrikant markeert alle flashdrives van hetzelfde model met deze code. Als u daarom aan elke flashdrive een unieke identificatiecode moet toewijzen, kunt u beter een tweede serienummer gebruiken.

Stap 2

De tweede code, die ook als een serienummer kan worden beschouwd, wordt in de software van de flashdrive geschreven, als deze volgens de specificatie is vervaardigd (zo worden de meeste moderne flashdrives geproduceerd). Dit nummer wordt InstanceId genoemd en is uniek voor elke flashdrive (als de flashdrive niet volgens de specificatie is vervaardigd, wordt InstanceId gegenereerd door het besturingssysteem).

Stap 3

Om InstanceId te achterhalen, moet u naar de register-editor gaan (open het menu Start - Accessoires - Opdrachtregel, voer in het venster dat verschijnt de opdracht "regedit" in en druk op "enter") In de register-editor aan de linkerkant daar zal een map met mappen zijn - verkenner. Gebruik het en open de mappen in deze volgorde: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSB. De laatste map "USB" bevat een map met informatie over uw flashstation. Als u het opent, ziet u een alfanumeriek, wat het gewenste serienummer zal zijn.

Aanbevolen: