Het Serienummer Van Windows Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Windows Vinden
Het Serienummer Van Windows Vinden

Video: Het Serienummer Van Windows Vinden

Video: Het Serienummer Van Windows Vinden
Video: Vind de naam, het productnummer of het serienummer van uw HP laptop | HP Notebooks | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem wordt meestal gedistribueerd op optische schijven en elke cd- of dvd-distributiekit die door de fabrikant wordt uitgebracht, krijgt een persoonlijke code toegewezen. Het bestaat meestal uit vier groepen tekens (cijfers of letters). In Russische vertaling wordt een dergelijke identifier voor elk exemplaar van het besturingssysteem meestal de "productcode" genoemd

Het serienummer van Windows vinden
Het serienummer van Windows vinden

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de identificatiecode van uw Windows-distributie te achterhalen, is van de sticker op de envelop met de optische schijf - deze is erop afgedrukt samen met de streepjescode. Soms wordt het niet op de envelop aangebracht, maar op de cd- of dvd-media zelf, en soms wordt het op beide manieren gedupliceerd.

Stap 2

Gebruik de standaardinformatiecomponent van het Windows Configuratiescherm als de originele installatieschijf niet beschikbaar is. De eenvoudigste manier om dit onderdeel te starten is door op de sneltoetsen Win en Pause te drukken, maar u kunt ook het contextmenu gebruiken dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" op het bureaublad te klikken. Selecteer in dit menu de onderste regel - "Eigenschappen". Hetzelfde menu verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het item "Computer" in het hoofdmenu van het besturingssysteem klikt.

Stap 3

Scroll naar beneden in het venster dat wordt geopend om het onderste deel van de rechtermarge te zien - helemaal onderaan is er een sectie met de naam "Windows-activering". In de tweede regel van dit gedeelte kunt u de productcode lezen.

Stap 4

Vaak wordt de populaire AIDA64-toepassing op computers geïnstalleerd, die informatie over de hardware en software van het systeem verspreidt over verschillende Windows-componenten in handige blokken verzamelt. Als u de mogelijkheid heeft om het te gebruiken, vouwt u het gedeelte "Besturingssysteem" uit en daarin een subgedeelte met exact dezelfde naam. Zoek in het rechterdeelvenster het gedeelte "Licentiegegevens" en het veld "Product-ID" daarin. De code uit dit veld kan naar eigen inzicht worden gekopieerd en verder worden gebruikt. De regel hieronder in dit gedeelte bevat de licentiesleutel voor uw versie van Windows.

Stap 5

Download de ProduKey-toepassing van Nir Sofer van de website van de fabrikant als u de code van het besturingssysteem wilt weten, op voorwaarde dat er geen manier is om het besturingssysteem zelf te starten. Deze applicatie kan de benodigde gegevens extraheren uit de systeemmap van een inactieve versie van Windows, zelfs als deze zich op een andere computer op het lokale netwerk of op verwisselbare media bevindt. Het programma kan identifiers lezen, niet alleen van Microsoft Windows, maar ook van Microsoft Office of Adobe-softwareproducten. Het wordt gratis verspreid, vereist geen installatie en heeft een crack die kan worden gedownload vanaf dezelfde pagina waar de link om de applicatie zelf te downloaden is geplaatst -

Aanbevolen: