Het Serienummer Van Uw Computer Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Uw Computer Vinden
Het Serienummer Van Uw Computer Vinden

Video: Het Serienummer Van Uw Computer Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Vind de modelnaam, het productnummer of het serienummer van uw HP Desktop | HP Computers @HPSupport 2023, Januari-
Anonim

Er zijn situaties waarin een gebruiker het serienummer van zijn computer moet achterhalen. Als u bijvoorbeeld een registratieformulier moet invullen, waarvan een van de items het serienummer van de computer is. Vaak wordt dit formulier ingevuld bij het registreren van gekochte componenten op de officiële website van het bedrijf van de ontwikkelaar.

Het serienummer van uw computer vinden
Het serienummer van uw computer vinden

Het is nodig

  • - AIDA64 Extreme Edition-programma;
  • - hulpprogramma TuneUp Utilities.

instructies:

Stap 1

Op laptops kan het serienummer op verschillende manieren worden gevonden. Een daarvan is om gewoon naar de documentatie voor het draagbare apparaat te kijken. Het staat vaak aangegeven op de garantiekaart van een laptop en bijna altijd op de achterkant van een mobiele computer. Er zijn momenten waarop het serienummer onder de batterij te vinden is. Verwijder hiervoor de batterij en kijk naar het nummer in het compartiment.

Stap 2

Het serienummer van de desktopcomputer wordt bepaald door de ID van uw moederbord. Om het serienummer van uw thuis-pc te vinden, hebt u de AIDA64 Extreme Edition-software nodig. Download het van internet. Het programma is commercieel, maar er is een gratis gebruikstermijn van één maand.

Stap 3

Installeer de applicatie op uw computer. Start het op. Wacht even terwijl het programma informatie over uw systeem verzamelt. Klik in het rechtervenster van het hoofdmenu op "Moederbord". Selecteer in het volgende venster ook "Moederbord".

Stap 4

Er wordt een venster geopend met gedetailleerde informatie over uw moederbord. Deze informatie zal worden onderverdeeld in verschillende secties. Zoek de sectie met de titel "Eigenschappen van het moederbord". Er is een ID-string in de eigenschappen van het moederbord. Dit is het serienummer van uw computer.

Stap 5

U kunt het serienummer ook achterhalen met behulp van de TuneUp Utilities-set met hulpprogramma's. Download het programma van internet en installeer het op uw computer. Voer de applicatie uit. Wacht tot de systeemscan is voltooid. Dit proces kan een beetje lang duren, maar het wordt pas uitgevoerd na de eerste lancering van het programma.

Stap 6

Selecteer in het hoofdmenu van het programma "Problemen oplossen" en vervolgens - "Systeeminformatie weergeven". Ga daarna naar het gedeelte "Systeemapparaten". Het bevat informatie over het serienummer van uw computer.

Populair per onderwerp