Hoe De Afdrukwachtrij Naar De Printer Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afdrukwachtrij Naar De Printer Te Wissen
Hoe De Afdrukwachtrij Naar De Printer Te Wissen

Video: Hoe De Afdrukwachtrij Naar De Printer Te Wissen

Video: Hoe De Afdrukwachtrij Naar De Printer Te Wissen
Video: De afdrukwachtrij handmatig wissen in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Soms ontstaan er tijdens de werking van de printer problemen met het printen, namelijk dat de wachtrij met pagina's die tijdens de vorige print is verzonden "hangt" in het geheugen van de printer, meestal gebeurt dit bij het werken met een netwerkprinter. In dit geval wordt het verzenden van een nieuwe taak naar de printer onmogelijk.

Hoe de afdrukwachtrij naar de printer te wissen
Hoe de afdrukwachtrij naar de printer te wissen

instructies:

Stap 1

Dit probleem wordt opgelost door de bestaande wachtrij te verwijderen. De verwijderingsprocedure helpt ook als u alleen een lopende afdruktaak moet annuleren. Er zijn verschillende manieren om te verwijderen.

In het eenvoudigste geval drukt u gewoon op de annuleerknop op de printer zelf. Meestal wordt de afdrukwachtrij daarna automatisch gereset.

Stap 2

Als de standaardmethode niet werkt, probeert u de printer opnieuw op te starten. Zet de printer uit en na een tijdje weer aan.

Stap 3

U kunt proberen de afdrukwachtrij te annuleren via uw computer.

Open het "Configuratiescherm" (selecteer in het menu "Start" het juiste item) en selecteer "Printers en faxapparaten". Selecteer in het geopende venster de printer, klik in het contextmenu op het item "Openen". Er verschijnt een lijst met documenten die zijn verzonden om af te drukken. Selecteer het gewenste document en annuleer het door het item "Annuleren" in het contextmenu te selecteren. Als u de hele wachtrij wilt verwijderen, opent u het menu Printer en klikt u op het item "Wachtrij wissen".

Stap 4

Ten slotte kunt u een aangepast bestand schrijven dat al het werk zelf doet.

Kladblok openen. Voer de volgende tekst erin in

net stop spooler

del% systemroot% system32spoolprinters *.shd

del% systemroot% system32spoolprinters *.spl

net start spooler

en sla het op onder de naam DelJobs.cmd, waarbij u vooraf het type "Alle bestanden" specificeert.

Voer dit bestand nu uit met een dubbelklik. Het scriptuitvoeringsvenster wordt geopend en na voltooiing van het werk wordt het automatisch gesloten.

Aanbevolen: