Een Afdrukwachtrij Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Afdrukwachtrij Verwijderen
Een Afdrukwachtrij Verwijderen

Video: Een Afdrukwachtrij Verwijderen

Video: Een Afdrukwachtrij Verwijderen
Video: De afdrukwachtrij handmatig wissen in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat er veel documenten zijn verzonden om af te drukken, maar niets wordt afgedrukt vanuit de printer. Dit is met name het geval wanneer u afdrukt op een lokaal netwerk of wanneer u afdrukt naar een netwerkprinter die zich in een ander kantoor bevindt. De vraag rijst meteen, wat te doen? Heeft uw organisatie een bijzondere medewerker in dienst, de zogenaamde systeembeheerder, dan kunt u hem natuurlijk beter bellen. Maar als het er niet is of er is een dergelijk probleem opgetreden in uw huis, lees dan dit artikel en "repareer" uw computer zelf.

Een afdrukwachtrij verwijderen
Een afdrukwachtrij verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Annuleren" op de printer zelf of in het dialoogvenster dat op het scherm verschijnt. Deze methode is de gemakkelijkste, maar helpt niet altijd. En niet alle printers hebben de mogelijkheid om het afdrukken te annuleren. Als deze methode uw probleem heeft opgelost, hoeft u geen andere methoden te gebruiken.

Stap 2

Als de bovenstaande methode niet helpt of de knop "Annuleren" niet op uw printer staat, probeer dan de printer uit te schakelen. De stroom wordt uitgeschakeld met een speciale tuimelschakelaar, knop, enz. Dit hangt af van het specifieke printermodel. Voor sommige printermodellen wist deze procedure de afdrukwachtrij. Als deze methode uw probleem heeft opgelost, hoeft u geen andere methoden te gebruiken.

Stap 3

3. Afhankelijk van de instellingen van uw Windows XP-besturingssysteem, kan het menu Start verschillen. Er zijn twee manieren om het Configuratiescherm te openen: - Start -> Instellingen -> Printers en faxapparaten. Deze methode wordt gebruikt als uw menu op de standaard manier is geconfigureerd.

- Start - Printers en faxapparaten. Deze methode wordt gebruikt wanneer het menu niet klassiek is en alle items in twee kolommen zijn gerangschikt.

Stap 4

Selecteer in het menu "Start" het item "Uitvoeren", voer het commando "printers beheren" in en klik op de knop OK.

Stap 5

In het nieuw geopende venster moet u het printerpictogram vinden. Dit pictogram bevat de naam van uw printer, zoals deze in het besturingssysteem wordt genoemd. Vervolgens moet u met de rechtermuisknop op dit pictogram klikken en de opdracht "Openen" selecteren.

Stap 6

In het venster dat verschijnt, moet u de kolom "Document" vinden en de taak selecteren die u wilt annuleren. Klik met de rechtermuisknop op deze taak en selecteer in de lijst met opdrachten de opdracht "Annuleren".

Stap 7

Als u de afdrukwachtrij volledig wilt wissen, bijv. verwijder alle afdruktaken en selecteer vervolgens in het menu "Printer" de opdracht "Afdrukwachtrij wissen".

Aanbevolen: