Een Afdrukwachtrij Annuleren

Inhoudsopgave:

Een Afdrukwachtrij Annuleren
Een Afdrukwachtrij Annuleren

Video: Een Afdrukwachtrij Annuleren

Video: Een Afdrukwachtrij Annuleren
Video: How to Clear the Printer Queue/Spooler In Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat we bij het werken met bepaalde documenten ze per ongeluk naar de afdrukwachtrij op de printer sturen, hoewel hun afdruk helemaal niet nodig is. Voor dergelijke gevallen is er een speciaal hulpprogramma voor het beheren van printers in het menu van het besturingssysteem.

Een afdrukwachtrij annuleren
Een afdrukwachtrij annuleren

instructies:

Stap 1

Om de afdrukwachtrij van documenten die naar de printer zijn verzonden te annuleren, opent u het menu Hardware en geluiden in het bedieningspaneel van de computer. Selecteer bij apparaten uw printer op basis van de naam of modelaanduiding.

Stap 2

Open het menu van de printer die u gebruikt, waarnaar de documentafdrukwachtrij is verzonden. Afhankelijk van het printermodel stopt het afdrukken volledig, zelfs als de huidige taak nog niet is voltooid, of wanneer het afdrukken is voltooid.

Stap 3

Krijg een snel overzicht van de afdrukwachtrij door op het printerpictogram te klikken dat op de taakbalk in het systeemvak zou moeten verschijnen. U kunt de snelkoppeling ook slepen naar de werkbalk Snelle toegang of naar het bureaublad door te slepen en neer te zetten.

Stap 4

Om dit te doen, klikt u erop met de linkermuisknop en plaatst u deze, zonder deze los te laten, in een handig menu voor u. De volgende keer hoeft u niet diep in de instellingen van het bedieningspaneel te graven om de afdrukwachtrij te annuleren.

Stap 5

Als u een afdrukwachtrij moet annuleren voor een netwerkprinter op uw lokale netwerk, zorg er dan voor dat deze correct is geconfigureerd. Selecteer het model in apparaten en annuleer de afdrukwachtrij van documenten op dezelfde manier.

Stap 6

De software die op sommige afdrukapparaten is geïnstalleerd, kan ook een speciaal hulpprogramma bevatten dat wordt uitgevoerd wanneer de printer aan staat en op de achtergrond draait. U kunt dit hulpprogramma gebruiken om de afdrukwachtrij te wissen of naar eigen goeddunken wijzigingen aan te brengen. Ze zijn meestal beschikbaar voor lancering vanuit de lade in de rechterbenedenhoek van de taakbalk van het besturingssysteem.

Stap 7

Als u de afdrukwachtrij niet via de computer kunt stoppen, probeer dan de Stop-knop op de printer te vinden (deze kan er ook uitzien als de corresponderende bedieningsknop van de mediaspeler) en druk erop, start het systeem opnieuw op en probeer de lijst opnieuw te wissen.

Aanbevolen: