Hoe De Videokaart Op Het Maximum Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart Op Het Maximum Te Zetten
Hoe De Videokaart Op Het Maximum Te Zetten

Video: Hoe De Videokaart Op Het Maximum Te Zetten

Video: Hoe De Videokaart Op Het Maximum Te Zetten
Video: VIDEOKAARTEN UITVERKOCHT? Deze kun je nog WEL kopen! | TechTime 2024, April
Anonim

De eigenschappen van de meeste budget video adapters worden sterk onderschat. Dit betekent dat als deze apparaten goed zijn geconfigureerd, u betere prestaties kunt behalen tijdens het werken met bepaalde applicaties.

Hoe de videokaart op het maximum te zetten
Hoe de videokaart op het maximum te zetten

Het is nodig

  • - RivaTuner;
  • - AMD-controlecentrum;
  • - nVidia Conrtol-paneel.

instructies:

Stap 1

Voordat u de videokaart gaat overklokken, moet u ervoor zorgen dat het apparaat een goede koeling heeft. Een plotselinge verandering in de eigenschappen van de apparatuur zal leiden tot een temperatuursprong. Reinig de koeler van de videoadapter van stof en controleer de temperatuurmetingen met behulp van het AIDA-programma.

Stap 2

Schakel onnodige grafische kaartfuncties uit. Er moet meteen worden opgemerkt dat deze manipulaties kunnen leiden tot een afname van de beeldkwaliteit. Open het nVidia-configuratiescherm of AMD Control Center-software. Ga naar het instellingenmenu van de 3D-toepassingsopties.

Stap 3

Schakel de functies uit die de meeste programma's niet gebruiken. Zorg ervoor dat u de volgende opties uitschakelt: Anisotrope filtering, Anti-aliasing en V-sync. Laatstgenoemde parameter kan ingeschakeld blijven, op voorwaarde dat de gebruikte monitor kan werken op een frequentie van 90-100 Hertz.

Stap 4

Stel indien mogelijk de rest van de parameters in op de modus "Maximale prestatie". Sla de instellingen op. Download en installeer de Riva Tuner-software.

Stap 5

Klik na het starten van het programma op de knop "Configureren" en ga naar het menu "Driver Options". Activeer de wijziging van instellingen op bestuurdersniveau door op het overeenkomstige item te klikken. Zorg ervoor dat u de 3D-modus van de videokaart specificeert.

Stap 6

Nu moet u de positie van de schuifregelaars voor de kern- en geheugenfrequenties wijzigen. Haast u niet om de parameters van de videokaart meteen drastisch te verhogen. Verhoog eerst de frequenties met 20-30 MHz.

Stap 7

Klik op de knop Toepassen. Voer het programma uit om de stabiliteit van de videoadapter te controleren. U kunt het beste het hulpprogramma 3D Mark gebruiken. Houd er rekening mee dat er voor elke test 12-15 minuten zijn.

Stap 8

Nadat u de limiet van de mogelijkheden van de videoadapter hebt gevonden, verlaagt u beide frequenties met 30-50 MHz. Klik op de knop Toepassen. Vink het vakje aan naast de optie "Instellingen laden vanuit Windows". Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: