Is Het Mogelijk Om Een videokaart Te Nemen Na Het Minen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Een videokaart Te Nemen Na Het Minen?
Is Het Mogelijk Om Een videokaart Te Nemen Na Het Minen?

Video: Is Het Mogelijk Om Een videokaart Te Nemen Na Het Minen?

Video: Is Het Mogelijk Om Een videokaart Te Nemen Na Het Minen?
Video: Waarom Bitcoin Mining geen goed idee is☄️ 2024, April
Anonim

De populariteit van Bitcoin, gedreven door de stijging van zijn waarde, heeft een gemeenschap gecreëerd die geld wil verdienen. En veel mijnwerkers kochten ooit krachtige videokaarten voor mijnbouw, die vroeg of laat defect begonnen te raken. In dergelijke gevallen proberen miners de dure videokaart te verkopen en een nieuwe te kopen. Moet je een videokaart kopen na het minen?

Is het mogelijk om een videokaart te nemen na het minen?
Is het mogelijk om een videokaart te nemen na het minen?

Bederft de videokaart echt van mijnbouw?

Bitcoin of andere soortgelijke munten worden constant, 24/7, gedolven, waardoor boerderijen en individuele videokaarten niet kunnen rusten. Velen zijn ervan overtuigd dat het minen van cryptocurrency in deze modus de videokaart bederft, maar is dat echt zo?

Siliciumkristallen, die de basis vormen voor de samenstelling van halfgeleiderchips, onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid. Er zijn geen mechanische elementen in kristallen die natuurlijke slijtage ondergaan, dus het kan vele jaren werken.

Beeld
Beeld

Maar er zijn ook enkele nuances: de afhankelijkheid van kristallen van temperatuur en vermogen. Elke ernstige afwijking van de normale voeding en temperatuur kan degradatie van de transistors veroorzaken, wat kan leiden tot schade aan de kristallen. Ook kunnen de soldeerpunten van de chips door oververhitting beschadigd raken. En de verkeerde spanning kan de "omsnoering" van de chip breken.

Er kunnen nog twee punten worden opgemerkt:

  1. Als de temperatuur sterk stijgt van 90 naar 100 graden, ontstaan er microscheurtjes in de soldeerballen, waardoor de chip het contact met het bord verliest en de videokaart mogelijk onbruikbaar wordt.
  2. Als de voedingsspanning onvoldoende is, kunt u de spanningsdaling waarnemen. Een toename in sterkte zal warmteverlies veroorzaken. Oververhitting zal vroeg of laat degradatie en schade aan de videokaart veroorzaken.

Op basis hiervan kunnen we concluderen: mining als zodanig is niet gevaarlijk voor een videokaart als de miner de spanning en temperatuur in de gaten houdt. Het is niet ongebruikelijk dat een grafische kaart in een onbehandelde gaming-pc sneller kapot gaat dan een grafische kaart in een goed onderhouden mijnbouwbedrijf.

Beeld
Beeld

Hoe kies je de juiste videokaart

De keuze van de videokaart van de miner is gebaseerd op verschillende parameters.

Inspectie

Meestal wordt de apparatuur goed schoongemaakt voordat deze wordt verkocht, maar de verkoper kan de videokaart nog steeds niet zo nieuw maken als op de dag van aankoop. Daarom moet u, voordat u koopt, de videokaart grondig bestuderen. Het is ook belangrijk om de videokaart te onderzoeken op slijtageplekken of schroevendraaiersporen.

Testen

Visuele inspectie zal niet veel gegevens opleveren, dus het is belangrijk om deze te testen voordat u een kaart aanschaft. In elk speelgoed dat veel middelen vereist, kunnen problemen binnen 2-3 uur beginnen. Als deze tijd niet beschikbaar is, kunt u diagnostische programma's installeren en een stresstest uitvoeren. FurMark zal het probleem bijvoorbeeld in ongeveer een half uur kunnen detecteren.

Garantie

Als het echt een GPU van een mijnbouwbedrijf is, valt deze waarschijnlijk nog onder de garantie. Als dat het geval is, moet u om documenten en een garantie vragen in het geval van een garantiegeval (als de schroevendraaiers op de kaart de garantie ongeldig maken).

Fabrieksinstellingen

Meestal worden videokaarten niet alleen gebruikt voor het minen van cryptocurrency, maar worden ze ook op een speciale manier opnieuw geflashed. Daarom, als de videokaart opkwam en werd besloten om deze te kopen, moet u de instellingen terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Om dit te doen, moet u een speciaal hulpprogramma downloaden op de website van de ontwikkelaar.

Aanbevolen: