Knoptoewijzingen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Knoptoewijzingen Wijzigen
Knoptoewijzingen Wijzigen

Video: Knoptoewijzingen Wijzigen

Video: Knoptoewijzingen Wijzigen
Video: How to Show your Controller on Stream OBS! Display Controller in LiveStream! Onscreen Controls OBS! 2024, Mei
Anonim

Wanneer we een nieuw toetsenbord kopen, merken we soms dat de toetsen in een voor ons ongebruikelijke volgorde zijn gerangschikt. Dit geldt met name voor de laptoptoetsen. U kunt de toewijzing van toetsen op het toetsenbord wijzigen met speciale software.

Knoptoewijzingen wijzigen
Knoptoewijzingen wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", ga naar het hoofdmenu, selecteer "Configuratiescherm" en dubbelklik op de snelkoppeling "Muis". In dit menu is het mogelijk om de toewijzing van muistoetsen te wijzigen. Als u submenu's als categorieën weergeeft, selecteert u eerst Printers en andere hardware en vervolgens Muis.

Stap 2

Ga in het geopende venster "Muiseigenschappen" naar het tabblad "Muisknop" en vervolgens naar de kolom "Knopconfiguratie". Daarin kunt u de muis configureren voor linkshandige besturing, hiervoor vinkt u het vakje aan naast het item "Knoptoewijzingen wijzigen". Klik vervolgens op "Toepassen" en "Ok". Nu is de toewijzing van de toetsen op de muis omgedraaid.

Stap 3

Open een browser, volg de link https://aescripts.com/keytweak/ om een applicatie te downloaden voor het wijzigen van de toewijzing van toetsenbordknoppen - KeyTweak van de officiële website van de fabrikant. Wacht tot het installatiebestand van het programma is gedownload en op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 4

Start de KeyTweak-toepassing vanuit het hoofdmenu om de toetsenbordknoptoewijzingen te wijzigen. Selecteer in het programmavenster de toets die u opnieuw wilt toewijzen. Selecteer vervolgens onderaan het programma uit de lijst het symbool dat u voor deze sleutel wilt instellen, klik op de knop Sleutel opnieuw toewijzen.

Stap 5

Gebruik de knop Standaard herstellen om terug te keren naar de oorspronkelijke instellingen. U kunt ook andere toewijzingen voor de toets selecteren in de lijst aan de rechterkant van het programma, bijvoorbeeld om de functie van het afsluiten van de computer toe te wijzen aan een toets, klik erop in het programmascherm en selecteer vervolgens de knop die toont de monitor met het opschrift Power Off.

Stap 6

Op dezelfde manier kunt u de overgang naar de slaapmodus toewijzen door de vensters "Deze computer", "Rekenmachine", "Verkenner", browserbesturingstoetsen en audiospeler te noemen. Bovenaan het programma worden alle wijzigingen weergegeven die u in de toetsenbordknoppen hebt aangebracht. Annuleer ze indien nodig door terug te keren naar de standaardinstellingen.

Aanbevolen: