Hoe Onnodige Geluiden Uit Een Video Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Geluiden Uit Een Video Te Verwijderen
Hoe Onnodige Geluiden Uit Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Geluiden Uit Een Video Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Geluiden Uit Een Video Te Verwijderen
Video: Geluid van video verwijderen 2024, Mei
Anonim

Bij het opnemen van een homevideo op een schijf (of cassette) komen vaak vreemde geluiden (iemands spraak, de geluiden van muziek of de gesprekken van buren) en kamergeluiden binnen. Met de daaropvolgende weergave van de video worden deze verschijnselen merkbaar en bestaat de wens om ze te verwijderen. Om video- en audiotracks te verwerken, hebt u een audio- en videobestandseditor nodig.

Hoe onnodige geluiden uit een video te verwijderen
Hoe onnodige geluiden uit een video te verwijderen

Het is nodig

  • - het internet;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Download het VirtualDub-programma van de site van de ontwikkelaar op https://www.virtualdub.org/download.html en installeer het op uw computer. Om alle programmalogboeken in dezelfde directory als het programma te houden, installeert u het volledige softwarepakket in de systeemdirectory van de lokale schijf van de personal computer. Dubbelklik op het startbestand om het programma te openen. Open je video in de app.

Stap 2

Om een audiotrack te verwerken, moet u deze scheiden van het videobeeld. Doe dit via het item Direct Stream Copy van het menu-item Video. Sla vervolgens de audiotrack op als WAV-bestand via het menu Streams - Stream List.

Stap 3

Om een audiobestand te bewerken, heb je een audio-editor nodig. Audacity of het meer complexe Adobe Audition is prima voor jou. Open de track in de editor als een apart audiobestand en gebruik de functionaliteit van het programma. U hebt filters nodig om externe ruis uit het geluid te verwijderen, of een knip-en-plakbewerking. Je kunt verschillende soorten videobestanden gebruiken om te bewerken, aangezien deze software met bijna alle gangbare formaten werkt.

Stap 4

Voeg de audiotrack toe aan het videobeeld met behulp van VirtualDub wanneer alle audiobewerkingen zijn voltooid. Dit kan via het item Toevoegen in het hoofdmenu. Gebruik het item Interleaving om audio en video te synchroniseren. Sla het gewijzigde bestand op via de sectie Opslaan als van het menu Bestand.

Stap 5

Instructies voor het werken met geluidseditors en de editors zelf zijn te vinden en te downloaden op de officiële websites van de ontwikkelaars. Adobe Audition is krachtiger dan Audacity. Voor uitgebreidere taken kunt u dit programma gebruiken.

Aanbevolen: