Hoe Laptop Met Wifi Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Laptop Met Wifi Te Verbinden
Hoe Laptop Met Wifi Te Verbinden

Video: Hoe Laptop Met Wifi Te Verbinden

Video: Hoe Laptop Met Wifi Te Verbinden
Video: How to connect your Laptop to Wifi 2024, Mei
Anonim

Een laptop is handig omdat hij gemakkelijk van plaats naar plaats kan worden vervoerd en indien nodig toegang heeft tot internet. U kunt draadloos verbinding maken met het netwerk, Wi-Fi, indien beschikbaar.

Hoe laptop met wifi te verbinden
Hoe laptop met wifi te verbinden

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u zich binnen het bereik van een Wi-Fi-netwerk bevindt. Om dit te doen, moet je kijken of er een wifi-zonebord in de buurt is, bijvoorbeeld in een café, luchthaven of winkelcentrum. Ook kan een wifi-netwerk thuis of op het werk worden uitgevoerd met behulp van een provider.

Stap 2

Zet uw laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Sluit de draadloze adapter aan. Meestal bevindt zich op de voorkant van de laptop een indicator met een bijbehorend pictogram, wat aangeeft dat deze klaar is. U kunt de Wi-Fi-modus inschakelen via de systeemapparaatbeheerder, nadat u eerder de stuurprogramma's voor de adapter hebt geïnstalleerd. Meestal wordt de Wi-Fi-modus ook in- en uitgeschakeld met een van de functietoetsen F1-F12, die een bijbehorend cijfer heeft.

Stap 3

Wacht tot de adapter alle beschikbare internetverbindingspunten heeft gevonden. Daarna verschijnt het bijbehorende pictogram op de taakbalk. Klik erop en selecteer het juiste netwerk. Als u zich bijvoorbeeld in een café bevindt, ziet u hoogstwaarschijnlijk een netwerkpictogram met zijn naam. Klik op het icoon en klik op "Verbinden".

Stap 4

Voer de beveiligingssleutel in als u een versleuteld netwerk betreedt. Dergelijke aansluitpunten worden meestal tegen betaling in appartementen en kantoren geïnstalleerd en het wachtwoord beschermt ze tegen onbevoegde toegang door onbevoegde personen. Neem contact op met uw provider voor de benodigde inloggegevens. Open de geïnstalleerde browser en probeer naar een willekeurige site te gaan.

Aanbevolen: