Hoe 2 Laptops Via Wifi Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Laptops Via Wifi Te Verbinden
Hoe 2 Laptops Via Wifi Te Verbinden

Video: Hoe 2 Laptops Via Wifi Te Verbinden

Video: Hoe 2 Laptops Via Wifi Te Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van de laptops heeft ingebouwde wifi-adapters. Met deze apparaten kunt u niet alleen verbinding maken met draadloze toegangsstromen, maar ook mobiele pc's verbinden met een lokaal netwerk.

Hoe 2 laptops via wifi te verbinden
Hoe 2 laptops via wifi te verbinden

instructies:

Stap 1

Om twee laptops via wifi te verbinden, moet je je eigen netwerk maken en ermee verbinden. Kies een mobiele computer als hoofduitrusting. Als een van de laptops is verbonden met internet, maak je hiermee een draadloos netwerk.

Stap 2

Zet de laptop aan en wacht tot het Windows Seven-besturingssysteem is geladen. Klik op het pictogram van netwerkverbindingen in het systeemvak en selecteer de link "Netwerkcentrum".

Stap 3

Ga na het openen van het geselecteerde menu naar het item "Draadloze adapters beheren". Verwijder alle verbindingen die in het actieve venster worden weergegeven. Klik op de knop Toevoegen.

Stap 4

Selecteer de bedrijfsmodus van de draadloze adapter "Computer-to-computer". Hiermee kunt u een ander apparaat op uw laptop aansluiten. Vul het formulier in dat wordt geopend. Voer een willekeurige netwerknaam in en selecteer het type beveiliging. Controleer vooraf met welke parameters de tweede mobiele pc werkt.

Stap 5

Sla de netwerkinstellingen op door het vakje naast het item met dezelfde naam aan te vinken. Klik volgende". Sluit de wizard Draadloos instellen. Open de lijst met beschikbare wifi-netwerken. Zorg ervoor dat er naast het nieuw gemaakte netwerk een bericht "Wachten op verbinding" staat.

Stap 6

Zet de tweede laptop aan. Activeer de wifi-adapter en ga naar de lijst met draadloze netwerken in het bereik.

Stap 7

Selecteer met de linkermuisknop het icoon van het netwerk dat je op de eerste laptop hebt aangemaakt. Klik op de knop "Verbinden". Nadat een nieuw venster verschijnt, voert u het wachtwoord in en klikt u op de knop Ok.

Stap 8

Wacht tot de mobiele computers de verbinding tot stand hebben gebracht. Stel statische adressen in voor hun Wi-Fi-adapters om gemakkelijke toegang tot de bronnen van beide laptops te bieden.

Aanbevolen: