Een Externe HD Kiezen External

Inhoudsopgave:

Een Externe HD Kiezen External
Een Externe HD Kiezen External

Video: Een Externe HD Kiezen External

Video: Een Externe HD Kiezen External
Video: 32 externe SSD's getest: dit zijn onze aanraders! 2024, Mei
Anonim

Externe harde schijven worden meestal gebruikt voor tijdelijke opslag of overdracht van digitale informatie. Bovendien zijn dit soort schijven erg handig om te gebruiken als bestandsopslag voor multimedia-apparaten en routers.

Een externe HD kiezen external
Een externe HD kiezen external

instructies:

Stap 1

Selecteer de vormfactor van het type externe harde schijf. Het belangrijkste percentage van dergelijke harde schijven wordt gepresenteerd in formaten van 2,5 en 3,5 inch. Het belangrijkste nadeel van grotere externe schijven is dat sommige ervan op wisselstroom moeten worden aangesloten. Soms heeft een groot extern opslagapparaat twee USB-poorten nodig om soepel te werken.

Stap 2

Gebruik je een harde schijf met een mobiele computer, kies dan voor 2,5 inch harde schijven.

Stap 3

Bedenk hoeveel informatie er op een externe harde schijf moet passen. Het is beter om meteen een harde schijf te kopen met veel geheugen. De kosten van één externe schijf met een capaciteit van 500 GB zijn aanzienlijk goedkoper dan twee schijven van 250 GB.

Stap 4

Ontdek de verwerkingssnelheid van uw externe harde schijf. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de bandbreedte van het apparaat te bepalen wanneer het is aangesloten op een computer. Gebruik e-SATA- en USB 3.0-interfaces om succesvol te werken met moderne laptops en desktop-pc's.

Stap 5

Als u van plan bent een externe schijf aan te sluiten op tv's, digitale settopboxen en andere multimedia-apparaten, schaf dan een USB 2.0-harde schijf aan.

Stap 6

Let op het uiterlijk van de harde schijf. Bepaalde modellen harde schijven zijn ingesloten in een metalen schokbestendige behuizing. Bij het actief werken met belangrijke informatie is het beter om vooraf voor de veiligheid te zorgen.

Stap 7

In het geval dat de harde schijf is uitgerust met twee kabels met USB-interfaces tegelijk, moet u hun doel verduidelijken. Soms dient een van de poorten als voeding. In andere gevallen kan deze functie de overdrachtssnelheid van gegevens van de harde schijf naar het apparaat verbeteren. Winchesters van het eerste type kunnen beter niet worden gebruikt in combinatie met laptops, omdat ze nemen twee USB-slots tegelijk in beslag en laten de batterij snel leeglopen.

Aanbevolen: