Door Welke Parameters Een Externe Harde Schijf Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Door Welke Parameters Een Externe Harde Schijf Te Kiezen?
Door Welke Parameters Een Externe Harde Schijf Te Kiezen?

Video: Door Welke Parameters Een Externe Harde Schijf Te Kiezen?

Video: Door Welke Parameters Een Externe Harde Schijf Te Kiezen?
Video: Externe harde schijf: waar moet u op letten bij aanschaf? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het is erg handig om informatie op grote harde schijven op te slaan. Het is niet nodig om gegevens te verwijderen om ruimte vrij te maken, u kunt grote bestanden kopiëren en downloaden. Maar naast het grote volume zijn harde schijven mobiel. Nu is het niet nodig om gegevens op computerapparaten te dupliceren, ga naar vrienden met een harde schijf. Welke parameters moeten worden gebruikt om een externe harde schijf te kiezen?

Door welke parameters een externe harde schijf te kiezen?
Door welke parameters een externe harde schijf te kiezen?

Selecteer een schijf op basis van de taken die eraan zijn toegewezen

Je moet je keuze beginnen met volume. Als je een harde schijf nodig hebt om grote hoeveelheden informatie op te slaan, kun je beter het grootste volume nemen, vanaf 2 terabyte. Voor het kopiëren van kleine gegevens, zoals documenten, kun je een harde schijf tot 250 gigabyte meenemen.

Snelheid harde schijf

Bij het kopiëren en verwijderen van grote hoeveelheden informatie, zoals films of games, is de snelheid van de harde schijf belangrijk. Uw beste gok is een USB 3.0-harde schijf. Het is belangrijk op te merken dat harde schijven zijn aangesloten via de USB-poort. Het punt is dat USB 2.0 een snelheid van 480 megabyte ondersteunt en USB 3.0 - 4,8 gigabyte per seconde.

Buffer

De buffer van een harde schijf is het RAM-geheugen, ook wel schijfcache genoemd. De meest gebruikte bestanden worden daar opgeslagen, zodat u ze snel kunt openen. De cachesnelheid is meerdere malen sneller dan de snelheid van de harde schijf zelf. Buffergroottes kunnen 8, 16, 32 of 64 megabytes zijn. Natuurlijk, hoe groter de cache, hoe beter.

Spindel snelheid:

Deze snelheid is van invloed op de snelheid van toegang tot bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen. De schijven hebben twee toerentallen: 5400 rpm en 7200 rpm. Hoe hoger de snelheid, hoe beter.

Productiebedrijven

Enkele van de beste fabrikanten van harde schijven zijn Hitachi, Transcend, Western Digital en Seagate. Het is natuurlijk het beste om reviews over een bepaalde harde schijf te lezen.

Aanbevolen: