Een Externe Dvd-drive Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Externe Dvd-drive Kiezen
Een Externe Dvd-drive Kiezen

Video: Een Externe Dvd-drive Kiezen

Video: Een Externe Dvd-drive Kiezen
Video: USB CD/DVD Drive: 5 Best External Optical Drives in 2021 (Buying Guide) 2024, September
Anonim

Een extern dvd-station kan nodig zijn voor degenen die netbooks gebruiken, waarvan de meeste niet met diskettestations worden geleverd. De modellen van deze apparaten lopen sterk uiteen. Sommige kunnen alleen dvd's lezen, andere kunnen ze ook branden en weer anderen kunnen zelfs Blu-ray branden.

Een externe dvd-drive kiezen
Een externe dvd-drive kiezen

instructies:

Stap 1

De goedkoopste schijven zien er ongeveer hetzelfde uit als interne desktopschijven: ze zijn omvangrijk en hoekig. Goedkope modellen hebben vaak extra vermogen nodig. Duurdere apparaten hebben een stijlvol ontwerp, ze zijn miniatuur en een of twee USB-connectoren zijn voldoende om goed te werken. Als je budget beperkt is en je zo'n schijf alleen thuis gebruikt, kun je een van de goedkoopste modellen aanschaffen. Voor reizen is een miniatuurapparaat vereist. Omdat het meestal moeilijk is om een stopcontact te vinden in "veld"-omstandigheden, is het zinvol om aandacht te besteden aan modellen die geen aparte voeding nodig hebben.

Stap 2

Als de afwezigheid van een kabel belangrijk voor u is, koop dan geen model met hoge snelheidskenmerken. Ten eerste, hoe lager de schrijfsnelheid van de schijf, hoe beter het proces. Ten tweede verbruiken schijven die op lage snelheden draaien minder stroom en produceren ze weinig geluid.

Stap 3

Dvd-stations kunnen alleen-lezen, lezen-schrijven of zelfs werken met Blu-ray-schijven. Tegenwoordig is het moeilijk om een apparaat te vinden dat geen opnamefunctie heeft, maar toch zijn er dergelijke apparaten. Blu-ray-drives zijn het duurst. Ze zijn ook anders. Sommige kunnen alleen enkellaagse schijven schrijven, waarvan het volume 23 GB is, terwijl andere dubbellaagse schijven schrijven, die 46 GB aan gegevens kunnen bevatten. In de regel worden dergelijke schijven geleverd met de software die nodig is voor lezen en schrijven, omdat de besturingssystemen van de Windows-familie, die gebruikers het vaakst tegenkomen, hiervoor geen standaardtools hebben.

Stap 4

De meeste dvd-stations worden aangesloten op een USB-poort. Het moet versie 2.0 of hoger zijn. Veel high-speed schijven hebben twee USB-poorten nodig om tegelijk aan te sluiten, omdat dit de enige manier is om voldoende stroom te krijgen. Controleer of uw netbook twee USB-poorten naast elkaar heeft, zodat u de schijf zonder extra kabels kunt aansluiten.

Aanbevolen: