Hoe Kies Je Een Hoesje Voor Je Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Hoesje Voor Je Computer
Hoe Kies Je Een Hoesje Voor Je Computer

Video: Hoe Kies Je Een Hoesje Voor Je Computer

Video: Hoe Kies Je Een Hoesje Voor Je Computer
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Met de functies die computercomponenten uitvoeren, is alles min of meer duidelijk. De processor telt, de videokaart bouwt driedimensionale afbeeldingen en geeft het beeld weer op het scherm, RAM zorgt voor gegevensuitwisseling en "werkruimte", en informatie wordt opgeslagen op de harde schijf. Het lijkt erop dat de behuizing alleen een "verpakkingsfunctie" heeft en de prestaties zijn er niet van afhankelijk. Dit is echter maar ten dele waar.

Hoe kies je een hoesje voor je computer
Hoe kies je een hoesje voor je computer

Het is nodig

Basiskennis van computertechnologie

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het niveau van de geselecteerde casus. De goedkoopste optie bij het samenstellen van een computer is om een behuizing aan te schaffen die al is uitgerust met een voedingseenheid (PSU). De meeste van deze behuizingen zijn echter geschikt voor het samenstellen van de eenvoudigste configuraties van computers, vanwege hun lage stroomverbruik en vaak lage kwaliteit voedingen. Dat is niet verwonderlijk, want een goede case zonder voeding kost zelf meer dan zo'n kit. Er zijn uitzonderingen op deze regel, maar de prijs van een hoogwaardige behuizing, uitgerust met een goede voeding, is ongeveer twee keer zo hoog als die van de meeste budgetmodellen. Maar bij het samenstellen van een kantoorcomputer heeft het geen zin om geld uit te geven aan een krachtige voedingseenheid, en wat eenvoudiger is, zal doen, zolang het algehele vakmanschap en de garantie acceptabel zijn.

Stap 2

Een van de belangrijkste functies van de behuizing is om te zorgen voor een goede koeling van de componenten die erin zijn geïnstalleerd. Het vermogen van het chassis om deze taak uit te voeren, wordt bepaald door de aanwezigheid en grootte van de ventilatiegaten, evenals de ventilatoren die erin zijn geïnstalleerd. Kies waar mogelijk de behuizing die de beste koeling biedt.

Stap 3

Een andere case-afhankelijke parameter is het volume van de computer. Hoe dikker het metaal waarvan de behuizing is gemaakt, hoe beter het geluid en trillingen "dempt".

Stap 4

Het lichaam moet zo ruim mogelijk zijn, maar tegelijkertijd passen in de afmetingen van de werkplek. Bepaal voordat u een plaats kiest de maximale afmetingen door bijvoorbeeld de breedte, hoogte en diepte van de nis van het computerbureau te meten.

Stap 5

Uiterlijk. Het heeft geen invloed op de kenmerken van de behuizing, en het enige advies dat kan worden gegeven is om een behuizing niet alleen vanwege het ontwerp te kopen, aangezien mooie uiterlijke koffers vaak van matige kwaliteit zijn. Het is beter om verschillende modellen op te halen die geschikt zijn in termen van parameters, en daaruit degene te kiezen die u uiterlijk leuker vindt.

Aanbevolen: