Een Desktopcomputer Kiezen Desktop

Inhoudsopgave:

Een Desktopcomputer Kiezen Desktop
Een Desktopcomputer Kiezen Desktop

Video: Een Desktopcomputer Kiezen Desktop

Video: Een Desktopcomputer Kiezen Desktop
Video: PC kopen? - Kieskeurig helpt! 2023, Maart
Anonim

Waarschijnlijk is niets zo gevoelig voor niet-mechanische slijtage als een computer. Elk jaar komen er meer geavanceerde modellen met een grote hoeveelheid RAM, een nieuw type harde schijf en een moederbord op de markt. En voor technologie met tien jaar ervaring is geen extra RAM te vinden om een nieuwe game te laden. Er is maar één uitweg: een nieuwe computer kopen.

Een desktopcomputer kiezen desktop
Een desktopcomputer kiezen desktop

Het is nodig

Elektronica catalogus, computer met internetverbinding

instructies:

Stap 1

Om een computer te kiezen, moet u het hoofddoel bepalen: gamen, werk- of thuiscomputer. Heeft u specifieke eisen aan een computer, bestel dan een computermontage "naar uw smaak". Beter een dag wachten dan kopen wat er in de winkel te koop is.

Stap 2

Bij het kiezen van een spelcomputer is het belangrijkste onderdeel de grafische kaart. Kies een dedicated grafische kaart met actieve koeling. Hoe groter de koeler, hoe stiller de kaart zelf zal werken. Bovendien speelt de hoeveelheid geheugen voor games geen doorslaggevende rol, let dus op de geheugensnelheid. Een kaart met dynamisch DDR5-geheugen is bijvoorbeeld sneller dan DDR3. De erkende koploper in deze categorie is de Asus videokaart.

Stap 3

Kantoormachines zullen een redelijk geïntegreerde videokaart hebben, die wordt geleverd met een hybride processor. Ga niet achter een krachtige voeding aan. Voor de volledige werking van elk modern model is een eenheid met een vermogen van 400-450 watt voldoende.

Stap 4

Bij het kiezen van een model voor het huis voor toegang tot internet, communiceren, films kijken, noem het bedrag dat u bereid bent te besteden, en de winkel zal de beste optie voor u selecteren.

Stap 5

Door de werking van de koelers zal het niet lukken om een krachtig en stil model in elkaar te zetten. Houd er echter rekening mee dat de koeler aan de onderkant van de PSU (120 mm) minder geluid maakt dan de koeler aan de achterkant van de PSU (80 mm).

Stap 6

Tenzij je doel een superkrachtige computer is, hoef je niet extra te betalen voor een Intel-processor. Als je een krachtige, snel presterende computer wilt voor de juiste prijs, kies dan voor een AMD-processor.

Stap 7

Bij het kiezen van een moederbord kies je bij voorkeur voor de merken Asus en Gigabyte. Ze onderscheiden zich van andere fabrikanten door hun hoge betrouwbaarheid en de constante release van BIOS-updates om de hardware te ondersteunen.

Stap 8

Kies een moederbord met een ingebouwde videokaart, ongeacht de aanwezigheid van een losse, hierdoor blijft de computer werken als de hoofdvideokaart uitvalt.

Stap 9

Laat u niet leiden door een groot aantal poorten, beeldschermen of een complex moederbordontwerp. Hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe betrouwbaarder het bord. Let alleen op de condensatoren van het bord - ze moeten in vaste toestand zijn.

Stap 10

Kies bij het kiezen van RAM niet voor kwantiteit. Het kopen van bijvoorbeeld 16 GB RAM is gewoon zinloos, zelfs voor een gamecomputer. Dit zal de prestaties slechts licht verbeteren, maar de betrouwbaarheid van de computer verminderen. Voor een speelautomaat is 8 GB voldoende, voor een thuiscomputer - 4 GB, voor een werkcomputer is 2 GB voldoende.

Stap 11

Met de ontwikkeling van internet is tegenwoordig de noodzaak om grote bestanden, zoals films en games te downloaden, verdwenen. Een harde schijf van 512 GB is dus voldoende. Bovendien hebben schijven met een grote hoeveelheid geheugen een complexer ontwerp, worden respectievelijk meer warm en gaan sneller kapot.

Stap 12

Bij het kiezen van een optische schijf is een dvd-rw voldoende. Het heeft geen zin om een Blu-ray-drive te kopen, want alle voordelen van dit formaat zijn alleen te zien op enorme monitoren.

Stap 13

Het blijft om het geval van de systeemeenheid te kiezen. Voor op kantoor is een meer klassieke versie geschikt, en voor thuis - alles hangt af van uw verbeeldingskracht.

Populair per onderwerp