Hoe Een Harde Schijf In Een Desktopcomputer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Een Desktopcomputer Te Installeren
Hoe Een Harde Schijf In Een Desktopcomputer Te Installeren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Een Desktopcomputer Te Installeren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Een Desktopcomputer Te Installeren
Video: How To Install A New Hard Drive In Your Desktop PC u0026 Installation Windows 10 2024, April
Anonim

De noodzaak om een harde schijf te installeren kan in twee gevallen ontstaan: u wilt een grotere schijf installeren, of degene die op uw computer is geïnstalleerd is defect en u wilt deze vervangen. In beide gevallen moet u weten hoe u een harde schijf op de juiste manier in een stationaire computer installeert.

Hoe een harde schijf in een desktopcomputer te installeren
Hoe een harde schijf in een desktopcomputer te installeren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schroevendraaier;
  • - nieuwe harde schijf.

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit, koppel hem fysiek los van het netwerk en ontkoppel alle draden die uit de systeemeenheid gaan. Dit kan een draad zijn voor een toetsenbord, muis, printer, etc.

Stap 2

Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien en verwijder de zijafdekking. Het deksel moet worden verwijderd aan de kant tegenover de kant waar het moederbord zich bevindt.

Stap 3

Als u wollen kleding draagt, moet u, voordat u onderdelen van de computer met uw handen aanraakt, eerst de systeemeenheid ergens aanraken. Door dit te doen neutraliseer je de statische elektriciteit die op je staat. Als deze statische elektriciteit naar de onderdelen van de computer gaat, loopt u het risico een deel van de computer te beschadigen.

Stap 4

Koppel de voeding van de harde schijf los en koppel de kabel los van de connector (SATA of IDE). Als de harde schijf bovendien aan de behuizing is bevestigd, draai dan alle schroeven los waarmee deze op de systeemeenheid is geschroefd.

Stap 5

Trek de harde schijf voorzichtig naar buiten. Plaats een nieuwe op zijn plaats. Vervang de schroeven die u in de vorige stap hebt losgedraaid. Sluit de harde schijf aan op de voeding en connector.

Stap 6

Plaats de zijafdekking van de systeemeenheid terug en zet deze vast. Zet uw computer aan. U hoort één korte pieptoon - identificatie van het moederbord. Als je iets anders hoort of niets hoort, heb je hoogstwaarschijnlijk iets verkeerd gedaan. Als alles correct is, moet de nieuw geïnstalleerde HDD correct worden gedetecteerd door het moederbord. U kunt deze informatie controleren door naar het BIOS te gaan.

Aanbevolen: