Hoe Kies Je Een Computerstuur?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Computerstuur?
Hoe Kies Je Een Computerstuur?

Video: Hoe Kies Je Een Computerstuur?

Video: Hoe Kies Je Een Computerstuur?
Video: Hoe kies je de perfecte CRANKLENGTE? 🤔 | Dit moet je weten 👌🏼 #16 2024, Mei
Anonim

Voor enthousiaste gamers is gamen een groot deel van de pc-ervaring. Een van de meest populaire genres van computerspellen zijn arcades en racesimulators. Na verloop van tijd zijn fans van virtuele snelheid niet meer tevreden met de controlemogelijkheden met een conventionele muis en toetsenbord. En dan is er de wens om een speciale manipulator voor autoracen te kopen.

Hoe kies je een computerstuur?
Hoe kies je een computerstuur?

De keuze voor een computerstuur: de aanwezigheid van pedalen

Allereerst moet u letten op de aanwezigheid van pedalen in het apparaat. Met hen wordt autorijden interessanter en realistischer. Veel budgetmodellen hebben 2 pedalen - rem en gas. Op duurdere opties zijn er 3 pedalen. De derde is de koppeling.

Let bij het kiezen van een computerstuur op de pedaalstandaard. Idealiter zou het antislip moeten zijn. De pedalen moeten op hun beurt niet erg stijf zijn, met een gemiddelde elasticiteit. Hierdoor kunt u uw virtuele auto responsiever besturen. Dit criterium is vooral belangrijk voor simulatoren, omdat je in arcaderaces vol gas moet rijden.

Een computerstuur kiezen: wat moet de draaihoek zijn?

De volgende parameter is de stuurhoek. Het is de hoek tussen elk punt op het roer in de uiterst rechtse positie en hetzelfde punt op de roerpositie in de uiterst linkse positie.

Hoe groter de draaihoek, hoe nauwkeuriger je de game-auto kunt besturen. Als de hoek echter te groot is, moet u in krappe bochten veel aan het stuur draaien.

Een computerstuur kiezen: Force Feedback

Een van de belangrijke kenmerken bij het kiezen van een computerstuur is Force Feedback. Deze parameter maakt het mogelijk om het stuur lichter of strakker te maken, weerstand te creëren bij het draaien en proberen terug te keren naar de middenpositie.

Bijna alle budgetmodellen hebben deze functie niet. In plaats daarvan hebben ze vibratiefeedback. Dit betekent dat het stuur bij bepaalde acties niet zal proberen weerstand te bieden, het zal trillen. Deze modus is meer geschikt voor gamepads dan voor stuurwielen.

Als je met deze functie op een gamepad dieper in het spel kunt opgaan, dan irriteert het en stoort het op het stuur. Daarnaast is uit enig onderzoek gebleken dat het spelen met een trillingsgevoelige gamepad handproblemen kan veroorzaken.

Soorten montage en gemak van een stuur voor een computer

Let ook op de soorten stuurbevestiging: op zuignappen en op een schroefklem. Meestal wordt bij budgetmodellen alleen klittenband gebruikt en bij meer geavanceerde modellen een schroefklem of een gecombineerde oplossing die beide bevestigingsmethoden omvat.

Even belangrijk is het gemak van het gebruik van een computerstuur. Dit kenmerk moet individueel worden benaderd. Er kan hier maar één advies zijn: het stuur moet antislip zijn. In de regel hebben dergelijke modellen lederen inzetstukken of een rubberen coating.

Een computerstuur kiezen: samenvattend

Om het bovenstaande samen te vatten, heb je voor een realistisch en comfortabel autosimulatorspel een computerstuur nodig dat de volgende kenmerken heeft:

- met een antislip oppervlak en een comfortabele vorm;

- met de aanwezigheid van pedalen, die moet worden gekenmerkt door matige elasticiteit;

- met voldoende draaihoek;

- met de Force Feedback-functie.

Bij het kiezen van een stuur voor een computer werkt een regel die geldt voor de meeste huishoudelijke apparaten: hoe duurder het model, hoe beter het is. Natuurlijk mag de hoge prijs niet het doorslaggevende criterium zijn. Maar toch, als u niet gierig bent, zult u hoogstwaarschijnlijk niet teleurgesteld zijn met uw aankoop.

Aanbevolen: