Hoe Een Computer Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Te Kiezen?
Hoe Een Computer Te Kiezen?

Video: Hoe Een Computer Te Kiezen?

Video: Hoe Een Computer Te Kiezen?
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Veel mensen vinden het lastig om een computer te kopen en vertrouwen daarom liever op de hulp van anderen. Dit zelf doen is echter niet zo moeilijk. Om dit te doen, moet u een idee hebben van de toestand van de computermarkt, de belangrijkste indicatoren waarop u moet letten. Dit alles helpt je om de juiste keuze voor jezelf te maken.

Monoblokcomputer
Monoblokcomputer

Het is nodig

  • - het internet;
  • - notitieboekje;
  • - een pen.

instructies:

Stap 1

Begroting. Bereken het bedrag dat u bereid bent te besteden aan de aanschaf van een nieuwe computer. Dit bespaart tijd, omdat u direct weet uit welke computers u moet kiezen, afhankelijk van hun kosten. Als u van plan bent om ook extra accessoires aan te schaffen, moet u daar budget voor vrijmaken.

Stap 2

Vormfactor Bepaal in welk ontwerp de computer voor u geschikt is, afhankelijk van het doel en de bedrijfsomstandigheden. De stationaire computer heeft volop mogelijkheden om te updaten, de candybar onderscheidt zich door zijn compactheid, de laptop - door zijn mobiliteit en een groot scherm, de tablet - door zijn kleine formaat. Er wordt aangenomen dat een stationaire computer of candybar handiger is voor thuis, een laptop of tablet voor werk en reizen.

Stap 3

Hardware configuratie. Vereisten voor de hardwareconfiguratie kunnen worden gepresenteerd op basis van het doel van de computer, d.w.z. taken die hij zal oplossen. Elke klasse van programma's heeft zijn eigen vereisten voor de computerbronnen van een computer. De meeste moderne games of professionele programma's hebben bijvoorbeeld extreem hoge snelheden (multi-coreprocessor, grote hoeveelheid RAM, krachtige grafische processor, enz.), En de vereisten voor kantoorwerk, communicatie en internet zijn minimaal. Het wordt aanbevolen om een kleine prestatiemarge te maken, zodat de computer veelzijdiger wordt en niet langer verouderd. Voorkom overmatige prestaties, zodat u niet te veel betaalt.

Stap 4

Software. Om er direct na aanschaf van een computer mee aan de slag te gaan, moet je vooraf bepalen welke set programma's je nodig hebt. Dit kunnen kantoortoepassingen zijn voor documentverwerking, antivirussen, woordenboeken, vertalers, professionele programma's, enz. In de regel verkopen de meeste winkels computers met een minimale hoeveelheid voorgeïnstalleerde software, bijvoorbeeld alleen het besturingssysteem (andere applicaties hebben een proefperiode). Houd er rekening mee dat de kosten van programma's de totale kosten van een computer aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Overweeg gratis webapp-alternatieven en zelfinstallatie.

Aanbevolen: