Een Server Maken In

Inhoudsopgave:

Een Server Maken In
Een Server Maken In

Video: Een Server Maken In

Video: Een Server Maken In
Video: Hoe maak je een Minecraft server? (2017) 2024, Mei
Anonim

Bij het bouwen van uw eigen lokale netwerk kunt u vrijwel elke stationaire computer of laptop als server gebruiken. Uiteraard moet dit apparaat goed worden geconfigureerd en moet er extra hardware aan worden toegevoegd.

Hoe maak je een server aan?
Hoe maak je een server aan?

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - netwerkhub.

instructies:

Stap 1

Selecteer een pc of laptop die het internetkanaal naar de rest van de netwerkapparaten distribueert. Houd er rekening mee dat u een extra netwerkkaart op de geselecteerde computer moet aansluiten en dat deze altijd moet zijn ingeschakeld. Daarom wordt aanbevolen om een vaste pc te gebruiken, geen mobiele computer.

Stap 2

Sluit de tweede netwerkkaart aan op de doelcomputer. Als er geen vrije PIC-poorten op het moederbord zijn, gebruik dan een meerkanaals netwerkkaart of een USB-LAN-adapter. Installeer de software die nodig is om het nieuwe apparaat goed te laten werken.

Stap 3

Sluit nu de internetverbindingskabel aan op een van de netwerkkaarten. Stel deze verbinding in, rekening houdend met de wensen en instructies van de specialisten van uw provider. Sluit nu de gratis netwerkadapter aan op de hub. Sluit op deze laatste andere laptops en computers aan.

Stap 4

Open Netwerkcentrum en ga naar "Adapterinstellingen wijzigen". Open de eigenschappen van de netwerkkaart die op de hub is aangesloten. Stel de waarde van het IP-adres in op 216.216.216.1. Laat de rest van de TCP / IP-parameters ongewijzigd.

Stap 5

Open nu de eigenschappen van uw internetverbinding en selecteer het menu "Toegang". Vink het vakje aan naast het item waarmee andere pc's deze internetverbinding mogen gebruiken. Selecteer het lokale netwerk dat andere computers omvat.

Stap 6

Configureer nu de TCP/IP-parameters van de andere pc's. Geef de volgende waarden op: - 216.216.216. X - IP-adres;

- 255.255.255.0 - Subnetmasker;

- 216.216.216.1 - Voorkeur DNS-server;

- 216.216.216.1 - Standaard gateway Onthoud dat parameter X niet gelijk mag zijn aan één. Ken uiteraard voor elke pc een nieuwe waarde toe aan deze parameter.

Aanbevolen: