De Schermgrootte Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Schermgrootte Aanpassen
De Schermgrootte Aanpassen

Video: De Schermgrootte Aanpassen

Video: De Schermgrootte Aanpassen
Video: Howto: Schermresolutie aanpassen 2024, April
Anonim

Door de schermgrootte aan te passen, kunt u de perceptie van het beeld voor een bepaalde gebruiker verbeteren. Er zijn geen vaste standaarden die de beste monitorresolutie definiëren. Elke persoon past de visualisatieparameters voor zichzelf aan, rekening houdend met zijn eigen visie en voorkeuren. Daarom is de mogelijkheid om de schermgrootte aan te passen essentieel voor elke pc-gebruiker. Schermresolutieparameters worden ingesteld door middel van het besturingssysteem. In dit geval moet rekening worden gehouden met de technologische kenmerken van de monitor en de mogelijkheden van de videokaart die in het systeem is geïnstalleerd.

De schermgrootte aanpassen
De schermgrootte aanpassen

instructies:

Stap 1

Open op het bureaublad het venster Eigenschappen voor beeldscherm. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens en klik op het item "Eigenschappen" in het contextmenu. Het venster "Eigenschappen: weergave" verschijnt.

Stap 2

Selecteer het tabblad "Opties" in het venster. Hier zijn de elementen voor het instellen van de weergaveparameters. Gebruik de schuifregelaar "Schermresolutie" en verplaats deze met de muis om de resolutie te wijzigen. Stel de gewenste pixelverhouding in, verwijzend naar de numerieke waarden die onder de schuifregelaar worden weergegeven.

Stap 3

Stel de kleurkwaliteit in. Selecteer hiervoor in hetzelfde venster in de bijbehorende vervolgkeuzelijst de gewenste waarde. Nadat u alle parameters hebt ingesteld, bekijkt u de wijzigingen door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 4

Na een korte knippering van het display verandert de resolutie in overeenstemming met de ingestelde gegevens. In dit geval verschijnt het venster "Monitorinstellingen" op het scherm met informatie over het wijzigen van de grootte. Als de visualisatie met de nieuwe resolutie helemaal bij u past, klikt u in dit venster op de knop "Ja", waarmee het opslaan van de parameters wordt bevestigd. Anders - de knop "Nee". Bovendien worden de wijzigingen standaard na 15 seconden automatisch door het systeem geannuleerd.

Aanbevolen: