Een RAID-array Maken

Inhoudsopgave:

Een RAID-array Maken
Een RAID-array Maken

Video: Een RAID-array Maken

Video: Een RAID-array Maken
Video: 031 Creating a RAID 1 array with 'mdadm' 2024, April
Anonim

Om het besturingssysteem te versnellen en om belangrijke bestanden op te slaan in het geval van een harde schijf storing, is het aan te raden om RAID-arrays aan te maken. Het type array hangt af van het doel van het maken van deze structuur.

Een RAID-array maken
Een RAID-array maken

Noodzakelijk

  • - Harde schijven;
  • - RAID-controller.

instructies:

Stap 1

Ontdek eerst de mogelijkheden van uw moederbord. Lees de instructies voor dit apparaat. Als je geen papieren exemplaar hebt, bezoek dan de officiële website van de fabrikant van deze apparatuur en ontdek wat de mogelijkheden zijn, namelijk of dit moederbord de mogelijkheid ondersteunt om een RAID-array te maken.

Stap 2

Lukt dit niet, schaf dan een speciale RAID-controller aan. Bepaal nu het soort RAID dat u wilt maken. Dit bepaalt niet alleen het algoritme voor het verder configureren van de computer, maar ook het aantal benodigde harde schijven.

Stap 3

Wil je RAID 0 (Striping) maken, dan heb je minimaal twee harde schijven nodig. In dit geval worden beide harde schijven gecombineerd in één volume. Sluit beide harde schijven aan op je moederbord of RAID-controller.

Stap 4

Als u RAID 1 (Mirroring) wilt gebruiken, herhaal dan het algoritme dat in de vorige stap is beschreven. In dit geval is de totale grootte van het volume gelijk aan de grootte van de kleinere schijf. Van alle gegevens wordt een back-up gemaakt op de tweede harde schijf, zodat u informatie kunt herstellen als een van de harde schijven uitvalt.

Stap 5

Bij gebruik van de RAID 0 + 1-functie krijgt u een combinatie van snelle besturingssysteemprestaties en hoogwaardige gegevensbeveiliging. Deze array heeft minimaal vier harde schijven nodig om te kunnen werken. Verbind ze met het moederbord met behulp van multiport-kabels.

Stap 6

Zet uw computer aan en druk op de Del-toets om het BIOS te openen. Open het menu met de lijst met bestaande harde schijven (Boot Device). Selecteer RAID in het menu Schijfmodus.

Stap 7

Sla de instellingen op. Start je computer opnieuw op. Tijdens het opstarten verschijnt een bericht met een beschrijving van de methode om het RAID-setupmenu te openen. Druk op de gewenste toets (meestal de F10-toets).

Stap 8

Selecteer het type van de toekomstige array. Geef de harde schijven op die deelnemen aan het maken van de RAID-array. Selecteer indien nodig een harde schijf als de primaire. Sla de parameters op. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: