Hoe Versier Je Je Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Je Toetsenbord
Hoe Versier Je Je Toetsenbord

Video: Hoe Versier Je Je Toetsenbord

Video: Hoe Versier Je Je Toetsenbord
Video: How I Type REALLY Fast (156 Words per Minute) 2024, Mei
Anonim

Computertoetsenborden zijn verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren. Gekleurde toetsenborden zijn aanzienlijk duurder dan gewone zwart-wit toetsenborden. Artistiek ontworpen invoerapparaten zijn volledig versnipperde producten. Waarom probeer je niet zelf een exclusief toetsenbord te maken?

Hoe versier je je toetsenbord
Hoe versier je je toetsenbord

instructies:

Stap 1

Voordat u het toetsenbord wijzigt, moet u het loskoppelen van de computer. Daarna voorzichtig demonteren. Als je in plaats van een groot "canvas" veel afzonderlijke pushers vindt, vouw ze dan voorzichtig in een pot zonder er een te verliezen. Verwijder vervolgens het bord en de meerlaagse contacttape. Leg ze opzij, als het toetsenbord vuil is, plaats de plastic onderdelen (bovenpaneel met toetsen en onderkant) in een kom met water waaraan een beetje afwasmiddel is toegevoegd. Laat ze daar een paar uur liggen (als het toetsenbord erg vuil is, een dag). Haal ze daar dan vandaan, verwijder het vuil dat er niet vanzelf af is gevallen met een spons en spoel daarna grondig af met stromend water. Leg ze op een verwarmingsradiator om te drogen. Gebruik geen föhn of elektrische verwarming om te drogen - onderdelen kunnen kromtrekken. Was het toetsenbord niet met waterstofperoxide - hoewel het wit wordt, kunnen resten van deze stof de gedrukte geleiders oplossen.

Stap 2

Een zeer effectief kleurenschema wordt verkregen als de kleur van de toetsen contrasteert met de kleur van de behuizing, zoals bij de toetsenborden van sommige oude computers (uitgebracht vóór de wijdverbreide distributie van de IBM-pc). Om dit effect te krijgen, koop je twee absoluut identieke toetsenborden, die alleen in kleur van elkaar verschillen. Nadat je ze hebt gedemonteerd, herschik je de zwarte toetsen naar het witte toetsenbord en de witte toetsen naar de zwarte. Verzamel dan beide toetsenborden.

Stap 3

Om de toetsenbordbehuizing te schilderen, scheidt u eerst alle toetsen van het bovenpaneel, nadat u eerder hun locatie hebt gefotografeerd. Ontvet beide delen van de koffer zonder sleutels met alcohol, laat het volledig drogen en bedek het vervolgens met een laag verf uit een blikje. Bedek voordat u dit doet de velden voor de sleutels met stukjes papier, die u vervolgens kunt verwijderen. Houd het blik niet dicht bij het te schilderen onderdeel - plaats het ongeveer 30 centimeter er vanaf. Dan zullen de verfdeeltjes het bereiken en heeft het oplosmiddel de tijd om onderweg te verdampen. Laat een laag verf volledig drogen, breng dan een tweede laag aan en als deze droog is, een laag speciale vernis, die ook laat drogen. Maak desgewenst een tekening, bijvoorbeeld met plakkaatverf, voordat u de vernis aanbrengt. Rook niet en gebruik geen open vuur tijdens het werk. Droog de lak niet met elektrische kachels. Maak flitsfotografie zonder verf- en lakdampen in de lucht. Werk in een geventileerde ruimte.

Stap 4

Om het toetsenbord in elkaar te zetten, plaatst u eerst alle toetsen op hun plaats. Plaats een canvas met pushers of individuele pushers erop. Plaats de film voorzichtig met contacten zodat ze niet bewegen. Plaats het bord terug door het gelijkmatig tegen de film te drukken met alle schroeven door de meegeleverde klembalk. Sluit het toetsenbord door alle schroeven in te draaien. Controleer het in werking, zorg ervoor dat alle toetsen werken.

Aanbevolen: