Een Beveiligde Map Openen

Inhoudsopgave:

Een Beveiligde Map Openen
Een Beveiligde Map Openen

Video: Een Beveiligde Map Openen

Video: Een Beveiligde Map Openen
Video: beveiligde map 2023, Maart
Anonim

Soms is het na het opnieuw installeren van het besturingssysteem onmogelijk om bepaalde mappen te openen. Hoewel ze eerder zonder problemen opengingen. Wanneer u ze opent, kunt u ook een foutmelding krijgen over de onmogelijkheid om deze map te openen, aangezien u niet de eigenaar bent. In feite kunnen dergelijke mappen als alle andere worden geopend. Om dit te doen, hoeft u alleen maar enkele wijzigingen in hun instellingen aan te brengen.

Een beveiligde map openen
Een beveiligde map openen

Noodzakelijk

Computer met Windows 7

instructies:

Stap 1

Vervolgens zullen we het proces van het openen van beveiligde mappen bekijken met behulp van het voorbeeld van het besturingssysteem Windows 7. Om ze te openen, moet u de eigenaar van de map zelf worden of uzelf toevoegen aan de lijst met eigenaren van deze map. U moet ook een computerbeheerdersaccount hebben, of uw account moet lid zijn van de computerbeheerdersgroep.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de beveiligde map. Er verschijnt een menu waarin u de opdracht "Eigenschappen" moet selecteren. Selecteer vervolgens het tabblad "Beveiliging" en klik vervolgens op de optie "Geavanceerd" onderaan het venster. Selecteer vervolgens het tabblad "Eigenaar", waarin u onderaan het venster op de opdracht "Wijzigen" klikt. Er verschijnt een venster met een lijst met accounts die op deze computer zijn aangemaakt. Klik met de rechtermuisknop op uw account. Klik vervolgens in de rechterbenedenhoek van het huidige venster op Toepassen. Er verschijnt een dialoogvenster met de mededeling dat u de eigenaar van deze map bent geworden. Nu kunt u zonder problemen de beveiligde map openen.

Stap 3

U kunt ook openbare toegang tot beveiligde mappen inschakelen. Voor deze bewerking moet u ook computerbeheerder zijn. Klik in de "Mapopties" (hoe de hierboven beschreven "Mapopties" te openen) op het tabblad "Toegang". Selecteer in dit tabblad "Geavanceerde instellingen". Vink het vakje aan naast 'Deze map delen'. Sla vervolgens de instellingen op. In dit geval is de map beschikbaar voor alle computeraccounts.

Stap 4

Ook op het tabblad "Toegang" kunt u de optie "Gedeeld" selecteren. In dit geval verschijnt er een venster met een lijst van alle accounts. Klik met de linkermuisknop op het account waarmee de map wordt geopend. Klik dan op het pijltje (naast de accountnaam). Selecteer "Schrijven en lezen". Selecteer vervolgens de opdracht "Delen" en klik op "Voltooien". De beveiligde map is nu beschikbaar voor de geselecteerde gebruiker. Op deze manier kunt u het openen van beveiligde mappen alleen voor uw account beperken.

Populair per onderwerp