Hoe Wordart Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Wordart Te Gebruiken
Hoe Wordart Te Gebruiken

Video: Hoe Wordart Te Gebruiken

Video: Hoe Wordart Te Gebruiken
Video: Word 2010: WordArt gebruiken 2024, Mei
Anonim

Met WordArt kunt u een grafisch tekstelement maken op basis van door de gebruiker ingevoerde opties. Met WordArt-technologie in Microsoft Office kunt u objecten maken met een speciaal ontwerp en een goede aanvulling op het prachtige ontwerp van de bestandsinhoud.

Hoe Wordart te gebruiken
Hoe Wordart te gebruiken

Een item toevoegen

Het toevoegen van het WordArt-element aan Microsoft Word gebeurt via het tabblad "Invoegen", dat beschikbaar is in de bovenste balk van het programmamenu. Ga naar de sectie en klik op de WordArt-knop aan de rechterkant van het venster. Een soortgelijk element kan worden toegevoegd in Excel en PowerPoint.

Nadat u op de toets hebt gedrukt, selecteert u een van de voorgestelde opties voor de stijl van de toekomstige tekst. Begin vervolgens met het typen van letters op de pagina en ga dan verder met het maken van stijlen. In Microsoft Office 2013 wordt de WordArt-knop aangegeven met een cursieve letter op de werkbalk rechts van de tekstvaktoets.

Werken met elementen

Na het invoeren van de gewenste tekst verschijnt op de programmabalk het tabblad "Formaat", waarmee u de tekststijl kunt bewerken en de gewenste effecten kunt toevoegen. U kunt extra vormen en pijlen invoegen in de WordArt, die in de linkerbovenhoek van het venster worden voorgesteld. U kunt ook een kader voor uw tekst instellen met behulp van de beschikbare kleuren en effecten via het gedeelte Vormstijlen.

Het is mogelijk om de achtergrond van de tekst te vullen, de dikte van de omtrek aan te passen en de effecten "Schaduw", "Reflectie", enz. toe te voegen. Door op de kleine pijlknop rechtsonder in het blok te klikken, kun je een venster openen voor extra instellingen en andere weergave-opties. U kunt dus de vorm en het frame van het hele object wijzigen door op het item "Vorm" te klikken en de optie te kiezen die het beste bij u past.

In het gedeelte WordArt-stijlen kunt u de gewenste typografie voor de letters zelf toevoegen. Nadat u de markering van de tekst en de gewenste opties voor de stijl hebt aangepast, kunt u het resultaat bewerken met behulp van de standaardfuncties die beschikbaar zijn voor het wijzigen van gewone tekst die geen verband houdt met WordArt. Door op het pijlpictogram te klikken, kunt u het zijpaneel oproepen voor het instellen van extra effecten en parameters voor het maken van een volumetrische weergave van de ingevoerde letters.

Aan de rechterkant van de werkbalk kunt u de lengte en breedte van het ingevoerde lettertype verfijnen, de parameters van de elementstroom en de positie ervan op de pagina aanpassen. Door over een object te zweven, kunt u ook de grootte en hoek aanpassen. Zodra u WordArt naar de gewenste positie verplaatst, kunt u een nieuw object toevoegen of het bestand verder bewerken.

Verwijderen

Als u een WordArt wilt verwijderen, klikt u met de linkermuisknop op het kader en drukt u vervolgens op de toetsenbordknop Del (Verwijderen). Na het voltooien van de procedure wordt het onnodige blok verwijderd en kunt u op elk moment opnieuw tekst met nieuwe parameters toevoegen.

Aanbevolen: