Hoe RAM Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Installeren
Hoe RAM Te Installeren

Video: Hoe RAM Te Installeren

Video: Hoe RAM Te Installeren
Video: How to Install DDR4 RAM 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory heeft een aanzienlijke invloed op de prestaties van de computer en soms is het nodig om een extra geheugenmodule te installeren of de module die niet meer werkt te vervangen. U kunt dit volledig zelf aan en neemt geen contact op met specialisten.

RAM-module
RAM-module

instructies:

Stap 1

Om RAM in een computer of laptop te installeren, moet u eerst het geheugen selecteren dat overeenkomt met de parameters van uw moederbord, als u een systeemeenheid heeft, of de technische kenmerken van het model, als u een laptop heeft. Nadat u de gewenste RAM-balk heeft gekocht, kunt u doorgaan met de installatie.

Stap 2

Om op een laptop te installeren, is de volgorde van acties als volgt:

1. Zet de laptop uit door het deksel te sluiten, draai hem ondersteboven en plaats hem op tafel.

2. Inspecteer de laptoptas zorgvuldig en zoek de plaatsen waar u door het verwijderen van een paar schroeven bij de binnenkant van de laptop kunt komen. Voor verschillende modellen kan de grootte van dergelijke "vensters" die zijn gesloten met deksels verschillen, dus zoek door een proef het venster dat u nodig hebt, waarbij u dezelfde geheugenbalk ziet als degene die u hebt gekocht.

3. Verwijder voorzichtig de oude strip als u deze vervangt, of voeg gewoon een nieuwe toe aan de bestaande als u geheugen toevoegt. Laat een oude, niet-werkende geheugenmodule niet op zijn plaats zitten als er een vrije sleuf is waar u een nieuwe geheugenstrip naast hebt geplaatst - de computer gaat niet aan!

4. Sluit het deksel van het RAM-compartiment en vergeet niet het schuldgevoel op zijn plaats te schroeven.

5. Alles is klaar, je kunt het gebruiken.

Stap 3

Om geheugen in de systeemeenheid te installeren, gaat u als volgt te werk:

1. Koppel alle draden los (toetsenbord, muis, monitor, LAN, luidsprekers, netsnoer, enz.) en verwijder de linker zijklep van de systeemeenheid. Om het deksel te verwijderen, moet u een paar schroeven losdraaien of de vergrendelingen losmaken.

2. Door de linker zijklep te openen, krijgt u toegang tot de inhoud van uw computer. Zoek op het moederbord de RAM-modules die overeenkomen met degene die je hebt en voeg een nieuwe geheugenstrip toe of vervang de oude door een nieuwe. In de regel heeft het moederbord verschillende slots waar u geheugen kunt plaatsen, maar als een van de oude modules defect is, laat deze dan in geen geval op het bord - de computer zal niet werken!

3. Monteer alles in omgekeerde volgorde en start de computer.

Aanbevolen: