Hoe Informatie Op Een USB-flashstation Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Op Een USB-flashstation Te Herstellen
Hoe Informatie Op Een USB-flashstation Te Herstellen

Video: Hoe Informatie Op Een USB-flashstation Te Herstellen

Video: Hoe Informatie Op Een USB-flashstation Te Herstellen
Video: 3 Proven Ways to Recover Deleted Files from a USB Drive 2024, Mei
Anonim

Als er iets onaangenaams gebeurt - en er zijn zeer belangrijke mappen, bestanden en documenten van de flashdrive gewist, dan is dit geen reden tot paniek. Er is niets vreselijks gebeurd, want er is altijd een mogelijkheid om verwijderde informatie te herstellen.

Hoe informatie op een USB-flashstation te herstellen
Hoe informatie op een USB-flashstation te herstellen

Informatie kan altijd worden hersteld

In de moderne wereld maakt informatie deel uit van het leven van elke persoon. Nu is het niet langer nodig om archieven op te slaan in grote kamers (zoals een bibliotheek) - ze werden vervangen door een computer, evenals elektronische media, waarop de meeste informatie nu is opgeslagen. Tegenwoordig betekent het woord "informatie" elk document dat elektronisch is opgeslagen.

Maar als eerder alle verzamelde informatie bijvoorbeeld doorbrandde, kan informatie nu nog sneller verloren gaan - door een virusaanval, een computerstoring of onzorgvuldig formatteren van harde schijven. Als het echter na een brand al problematisch is om gegevens te herstellen, dan is het veel gemakkelijker om het probleem van het verwijderen van elektronische bestanden op te lossen.

Waar deze informatie ook is opgeslagen - op de harde schijf van een computer, op een flashstation of op een geheugenkaart van een telefoon - u kunt verloren gegevens altijd herstellen.

Methoden voor gegevensherstel

Dus hoe herstel je gegevens van een USB-flashstation? Allereerst hoeft u de USB-stick niet te formatteren - daarna zal het moeilijker zijn om de gegevens te herstellen. Schrijf geen nieuwe gegevens als de flashdrive is geformatteerd. Dit zal ook het proces van het herstellen van informatie bemoeilijken.

Wanneer u probeert een USB-flashstation op een computer aan te sluiten, treden er meestal systeemfouten op bij het lezen van het apparaat. Als je via de snelkoppeling "Deze computer" naar de eigenschappen van de verwisselbare schijf gaat, zul je merken dat de capaciteit van de flashdrive en het bestandssysteem verkeerd zijn bepaald (meestal geeft het aan dat 0 bytes bezet zijn, en 0 bytes zijn ook vrij).

Om informatie op een USB-flashstation te herstellen, moet u eerst uw computer opnieuw opstarten. Het zal niet erger worden, maar soms kan deze methode helpen. Als de flashdrive nog steeds onleesbaar is, moet u de flashdrive loskoppelen via "veilige verwijdering van het apparaat" en vervolgens opnieuw aansluiten (voor een correcte verwijdering moet u op de snelkoppeling van de flashdrive in de lade hierna klikken naar de klok en selecteer het item "Apparaat uitwerpen") …

Als dit niet helpt, moet u de verwisselbare media controleren. Open hiervoor "Deze computer", open het contextmenu voor het flashstationpictogram en selecteer het item "Eigenschappen". Vervolgens moet u in het venster dat verschijnt het tabblad "Service" selecteren en op de knop "Controleren" klikken. In een nieuw venster dat wordt geopend, moeten beide selectievakjes worden geselecteerd.

Als dat allemaal niet helpt, zijn er maar twee opties. De eerste is het gebruik van speciale software voor gegevensherstel. Maar elk programma werkt anders en soms kan het gegevens herstellen en soms niet. U moet verschillende programma's proberen om informatie te herstellen.

En tot slot, de laatste manier is om de flashdrive naar het servicecentrum te brengen, waar de specialisten hun werk zullen doen en alle verloren informatie zullen herstellen. En zodat dit niet opnieuw gebeurt, moet u vaker back-ups maken naar uw werkende computer en de USB-flashdrive alleen gebruiken als een tijdelijk verwisselbaar medium (waarvoor het is gemaakt).

Aanbevolen: