Hoe Een Kaartlezer Voor Een Computer Te Kiezen

Hoe Een Kaartlezer Voor Een Computer Te Kiezen
Hoe Een Kaartlezer Voor Een Computer Te Kiezen

Video: Hoe Een Kaartlezer Voor Een Computer Te Kiezen

Video: Hoe Een Kaartlezer Voor Een Computer Te Kiezen
Video: installatie kaartlezer elektronische identiteitskaart 2024, April
Anonim

We gebruiken voortdurend geheugenkaarten in camera's, smartphones, tablets. Een enorme hoeveelheid verschillende informatie wordt op een klein kaartje geplaatst. Maar om er op een computer mee te werken, is het de moeite waard om een kaartlezer aan te schaffen.

Hoe een cartridge voor een computer te kiezen
Hoe een cartridge voor een computer te kiezen

Een kaartlezer is een apparaat waarmee u gegevens van geheugenkaarten kunt lezen. Als je ooit een kaartlezer hebt gebruikt, is het je opgevallen dat wanneer aangesloten via een kaartlezer, de geheugenkaart zichtbaar is net als een gewone flashdrive en dat er geen speciale software nodig is om ermee te werken. Maar er worden meer dan één type geheugenkaart verkocht, dus de keuze voor een kaartlezer moet zorgvuldig worden benaderd.

Welke soorten kaartlezers zijn er op de markt?

Ten eerste kunnen kaartlezers worden onderverdeeld in intern (geïnstalleerd in de computerkast, aangesloten op het moederbord) en extern (aangesloten met een kabel op de USB-poort van de computer zoals een toetsenbord of muis).

Ten tweede kunnen kaartlezers worden gecategoriseerd op basis van de soorten kaarten die ze ondersteunen. Voor elk type geheugenkaart vind je kaartlezers, maar er zijn ook universele apparaten waarmee je met meerdere soorten kaarten kunt werken. Als u zeker weet dat u slechts één type kaart nodig heeft voor alle beschikbare apparaten, kunt u alleen voor hen een kaartlezer aanschaffen (meestal ziet zo'n kaartlezer eruit als een USB-flashstation met een sleuf om daar een geheugenkaart in te steken), maar een universele kaartlezer bespaart u geld als het nodig is om gegevens van een kaart van een ander type te lezen.

Handige tip: de soorten kaarten die de kaartlezer ondersteunt, dit is het belangrijkste kenmerk. Inspecteer voordat u een kaartlezer koopt alle apparaten waarop u geheugenkaarten gebruikt, noteer het type en vraag in de winkel aan de verkoper om u alle kaartlezers te tonen die al uw kaarten ondersteunen.

Compatibiliteit met besturingssystemen is ook belangrijk. Voordat u geld betaalt, moet u er rekening mee houden dat op de doos (of in het apparaatpaspoort) alle besturingssystemen worden aangegeven waarmee de kaartlezersoftware kan werken.

En natuurlijk moet ik zeggen dat je kaartlezers met grappige vormen kunt vinden. Kies zo'n kaartlezer als cadeau voor jezelf of je vrienden - zo'n handig speeltje voor een betaalbare prijs maakt het werken op de computer niet alleen handiger, maar ook leuker.

Aanbevolen: