Een Pc Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Pc Kiezen
Een Pc Kiezen

Video: Een Pc Kiezen

Video: Een Pc Kiezen
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een personal computer weten veel mensen niet op welke punten ze extra moeten letten. Er is namelijk een vrij grote lijst van omstandigheden die de keuze kunnen beïnvloeden. Veel hangt af van de taken waarvoor de computer bedoeld is.

Een pc kiezen
Een pc kiezen

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een fabrikant van een personal computer. Het is erg moeilijk om een bepaald bedrijf te beoordelen, omdat ze allemaal zowel nadelen als voordelen hebben. Daarom valt deze taak op jouw schouders.

Stap 2

Ontdek welke functionaliteit de toekomstige computer moet hebben. Feit is dat veel mensen kiezen voor "hardware" in een computer "met een marge". Dit is niet altijd rationeel. Als je bijvoorbeeld een computer koopt voor kantoorwerk en niet van plan bent er "zware" applicaties op te draaien, laat staan games, dan heeft het geen zin om een krachtige computer te kopen.

Stap 3

Let op de hoeveelheid RAM op uw computer. Het feit is dat met de gelijktijdige werking van drie of vier programma's, het bijna onmogelijk is om het verschil in computerprestaties op te merken wanneer er 3 of 4 GB RAM is geïnstalleerd. Volgens statistieken gebruiken veel gebruikers helemaal niet meer dan twee GB RAM.

Stap 4

Ga verder met het verkennen van de harde schijf. Kies natuurlijk voor een harde schijf van het gewenste formaat. Zelfs met een enorme hoeveelheid allerlei gemakkelijk toegankelijke content, zal 500 GB voor velen meer dan genoeg zijn. Let op de snelheid van de harde schijf. Het is niet de moeite waard om een schijf met een groot volume te kopen met een lage leessnelheid.

Stap 5

Selecteer nu uw grafische kaart. Voor een kantoorcomputer is een videoadapter van 512 MB voldoende. Als u van plan bent een pc ook voor games te gebruiken, moet de minimale hoeveelheid videokaartgeheugen 1 GB zijn.

Stap 6

Vergeet ook de processor niet. Je moet niet achter de nieuwe, net verschenen zes-coreprocessors aan. Een gewone gebruiker zal meer dan genoeg zijn met een dual-core processor met een frequentie van elke core gelijk aan 3 GHz.

Stap 7

Bij het kiezen van een behuizing voor een systeemeenheid moet met één regel rekening worden gehouden: deze moet niet te groot zijn, maar voldoende voor een vrije plaatsing van alle apparaten erin. Dit is nodig voor een hoogwaardige ventilatie en koeling van de apparatuur.

Aanbevolen: