Een Wifi-router Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-router Kiezen
Een Wifi-router Kiezen

Video: Een Wifi-router Kiezen

Video: Een Wifi-router Kiezen
Video: ТОП-5 Wi-Fi роутеров! | Лучшие роутеры для дома! TP Link Archer C6, Роутер Xiaomi, топ роутеров 2024, Mei
Anonim

Als je thuis een wifi-router gebruikt, kun je meerdere apparaten tegelijk met internet verbinden via één contract met de provider. Daarnaast kun je internettoegang op smartphones en tv's instellen met de Smart-TV-functie.

Een wifi-router kiezen
Een wifi-router kiezen

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste om te doen bij het kiezen van een wifi-router is om te bepalen welk type internetverbinding je gaat gebruiken. Er zijn momenteel twee hoofdtypen bekabelde verbindingen: DSL en LAN. Het DSL-kanaal impliceert het gebruik van een telefoonlijn om toegang te krijgen tot internet. Dit type verbinding wordt meestal gebruikt in privéwoningen en op andere plaatsen waar geen breedbandtoegang beschikbaar is. Een LAN-verbinding komt vaker voor. Bovendien kan de wifi-router worden geconfigureerd om met verschillende 3G-modems te werken.

Stap 2

Houd er rekening mee dat er gemengde wifi-routers zijn. Een bekend voorbeeld van een dergelijk apparaat is de Zyxel-keenetic 4g. Dit model kan worden aangesloten met een breedband LAN-kabel en een USB-modem. Daarnaast ondersteunt de opgegeven router de 4G-standaard.

Stap 3

Een ander belangrijk kenmerk is het aantal LAN-poorten. Het hangt er rechtstreeks van af hoeveel stationaire computers u op een wifi-router kunt aansluiten. Bij de meeste apparaten varieert het aantal LAN-uitgangen van 4 tot 5. Soms vindt u modellen met twee poorten. Wil je bijvoorbeeld 2 computers en een tv aansluiten, let dan goed op de aanwezigheid van het benodigde aantal uitgangen.

Stap 4

Het zendvermogen is een even belangrijke parameter. Er moet meteen worden opgemerkt dat het aantal antennes in een wifi-router niet direct gerelateerd is aan de signaalsterkte. Deze eigenschap wordt meestal gespecificeerd door de fabrikant en wordt gemeten in dBi. Kies een router met een hoge signaalsterkte als je hem in grote kamers zoals huisjes gaat gebruiken. Vaak kan het signaalniveau worden verhoogd door de standaardantenne te vervangen door een krachtigere analoog. Meestal worden ze gewoon losgeschroefd van de behuizing van de wifi-router.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het aantal antennes in een router de snelheid van gegevensoverdracht/-ontvangst beïnvloedt. Als je een groot aantal apparaten op een wifi-router gaat aansluiten, kies dan voor apparatuur met twee of drie antennes.

Stap 6

Bepaalde modellen Wi-Fi-routers ondersteunen draadloze signaalontvangst. Die. u kunt de router aansluiten op een reeds gemaakt Wi-Fi-netwerk en het internet via kabels distribueren naar vaste computers en een tv. Deze technologie wordt WISP genoemd. Meer geavanceerde modellen, zoals de Asus WL-320gE, stellen u in staat om tegelijkertijd een Wi-Fi-signaal te ontvangen en te distribueren, d.w.z. werken in de repeatermodus.

Aanbevolen: