Een Wifi-hotspot Voor Je Huis Kiezen

Een Wifi-hotspot Voor Je Huis Kiezen
Een Wifi-hotspot Voor Je Huis Kiezen

Video: Een Wifi-hotspot Voor Je Huis Kiezen

Video: Een Wifi-hotspot Voor Je Huis Kiezen
Video: How to Create A Wifi Hotspot in Windows Computer Without Router 2024, Mei
Anonim

Toegang tot internet via Wi-Fi thuis is tegenwoordig verre van exotisch en geen overbodige luxe. Het comfort van het gebruik van deze technologie is redelijk betaalbaar in termen van zowel technologie als financiën.

Een wifi-hotspot voor je huis kiezen
Een wifi-hotspot voor je huis kiezen

Draadloze netwerken worden tegenwoordig voor meer gebruikt dan alleen het verbinden van een computer met internet. Tablets, smartphones, smart-tv's en andere 'slimme' technologie gebruiken deze technologie om verbinding te maken met internet. Welnu, om een wifi-thuisnetwerk te organiseren, heb je een apparaat nodig zoals een draadloos toegangspunt.

Voor een klein appartement of privéhuis is bijna elk Wi-Fi-toegangspunt of -router geschikt, daarom kunt u met een woning van een klein gebied het goedkoopste apparaat kopen.

Een moeilijkere situatie is een ruime privéwoning of een meerkamerappartement in een oud gebouw. In ruime woningen kan het goedkoopste wifi-toegangspunt niet elke kamer "afmaken", vooral niet als de muren tussen de kamers stevig zijn. In een dergelijke situatie zul je een krachtiger wifi-toegangspunt of -router moeten aanschaffen. Een andere uitweg is om twee goedkope punten te kopen en ze samen te laten werken. Een andere optie om te overwegen is de aanschaf van een toegangspunt en een repeater. De specifieke locatie van toegangspunten of punten en repeaters (repeaters) is individueel en hangt af van de configuratie van de behuizing, het aantal verdiepingen, de materialen waaruit de vloeren en muren van het huis zijn gemaakt.

Om een wifi-netwerk in een kamer of een klein appartement te creëren, is budgetapparatuur heel geschikt. Ja, er zijn tegenwoordig apparaten te koop die de modernste standaarden en frequenties ondersteunen, maar een toename van de werkefficiëntie zal alleen merkbaar zijn als ze worden ondersteund door clientapparaten (laptops, tablets, smartphones).

Mogelijk heeft u ook de volgende vragen:

- Moet u een toegangspunt kopen met meerdere antennes? Het is wenselijk dat er ten minste twee antennes zijn.

- Is het belangrijk dat de antenne op de punt afneembaar is? Dit is handig als u het in de toekomst wilt veranderen in een met een hoge winst.

- Heeft u extra functies van het toegangspunt nodig? Voor normaal thuisgebruik - nee, maar de mogelijkheid om te werken met 3G- of 4G USB-modems is een pluspunt.

Aanbevolen: