Een Geheugenmodule Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Geheugenmodule Kiezen
Een Geheugenmodule Kiezen

Video: Een Geheugenmodule Kiezen

Video: Een Geheugenmodule Kiezen
Video: Op zoek naar werkgeheugen? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

Indien gewenst kan het vermogen van vrijwel elke computer worden vergroot. De meeste moederborden hebben meerdere slots voor het aansluiten van RAM. Maar heel vaak blijft minstens de helft van deze slots gratis. Daarom kunt u uw pc upgraden door eenvoudig extra geheugenmodules te installeren. En de toename van de hoeveelheid RAM draagt bij aan snellere prestaties van programma's en speltoepassingen.

Hoe een geheugenmodule te kiezen
Hoe een geheugenmodule te kiezen

Het is nodig

Computer, CPU-Z-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

RAM-modules moeten worden geselecteerd op basis van de kenmerken van het moederbord en de reeds geïnstalleerde geheugenmodules. Het is absoluut noodzakelijk om het type geheugen, de gebruiksfrequentie en bij voorkeur de fabrikant te kennen.

Stap 2

U kunt de kenmerken van het RAM-geheugen achterhalen met behulp van het CPU-Z-programma. Download het (neemt minder dan een megabyte aan ruimte in beslag) en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Selecteer het tabblad Geheugen en zoek daarin, in de linkerbovenhoek van het venster, het opschrift Type. Deze inscriptie geeft het type RAM aan dat geschikt is voor uw moederbord. Zoek nu in het midden van het programmavenster het opschrift Dram-frequentie. Dit is de frequentie van de geheugenmodules.

Stap 3

Selecteer vervolgens het tabblad Spd. Klik vervolgens linksboven in het venster op de pijl naast het opschrift Slot. Het zal u laten zien hoeveel geheugenslots uw moederbord heeft. Door een slotnummer te kiezen, ziet u ook de kenmerken van de geheugenmodule die in dat slot is geïnstalleerd. Een van de kenmerken is de naam van de fabrikant. Als u een slot selecteert waarin nog geen geheugenmodule is geïnstalleerd, is het informatievenster gewoon leeg. Zo kom je niet alleen de fabrikant te weten, maar ook het aantal vrije slots.

Stap 4

Nu blijft het alleen om te beslissen over de grootte van de geheugenmodule. Het moet worden gekozen op basis van hoeveel geheugen er al in het systeem is geïnstalleerd. Zelfs als je maar één slot vrij hebt, kun je de hoeveelheid RAM nog steeds tot het maximum verhogen, aangezien er 8 gigabyte geheugenmodules te koop zijn.

Stap 5

Houd er rekening mee dat 32-bits Windows maximaal 4 gigabyte geheugen ondersteunt, dus neem geen geheugenmodule die kan oplopen tot meer dan 4 gigabyte aan geheugen dat al is geïnstalleerd. Als u een 64-bits besturingssysteem hebt, wordt de hoeveelheid RAM in dit geval alleen beperkt door de mogelijkheden van het moederbord.

Aanbevolen: