Een Geheugenmodule Installeren

Inhoudsopgave:

Een Geheugenmodule Installeren
Een Geheugenmodule Installeren

Video: Een Geheugenmodule Installeren

Video: Een Geheugenmodule Installeren
Video: instructievideo Biertap 2024, April
Anonim

RAM-modules hebben rechtstreeks invloed op de prestaties van uw computer. De centrale processor ontvangt alle informatie die nodig is voor de werking rechtstreeks van het RAM.

Een geheugenmodule installeren
Een geheugenmodule installeren

Noodzakelijk

Speccy programma

instructies:

Stap 1

Om nieuwe geheugenmodules aan te sluiten, moeten bepaalde voorwaarden in acht worden genomen. Selecteer eerst de borden zelf. Om dit te doen, bepaalt u hun type door de instructies voor het moederbord te bestuderen. Gebruik hiervoor de papieren versie of bezoek de website van de fabrikant van dit apparaat. Ontdek met welk type RAM-kaarten uw moederbord werkt. Als u de informatie die u nodig hebt niet kunt vinden, installeer dan het Speccy-programma door het te downloaden van www.piriform.com.

Stap 2

Voer dit hulpprogramma uit en ga naar het menu "RAM". Ontdek het type planken dat wordt gebruikt. Dit kunnen DIMM's of DDR's (1, 2 of 3) zijn. Zorg ervoor dat u kijkt naar de geheugengrootte van de geïnstalleerde kaarten en hun kloksnelheid. Controleer het aantal vrije slots voor het installeren van geheugenmodules. Al deze informatie kunt u ook krijgen als u met het Speccy-programma werkt.

Stap 3

Koop nieuwe RAM-modules. Als u besluit de RAM-kaarten volledig te vervangen, koop dan een set identieke kaarten. Dit zal hun prestaties verbeteren als het moederbord dual-channel RAM ondersteunt.

Stap 4

Zet uw computer uit. Zorg ervoor dat u de voedingskabel loskoppelt van de systeemeenheid. Verwijder indien nodig oude geheugenmodules. Sluit nieuwe geheugenkaarten aan. Als u gepaarde modules gebruikt, installeer ze dan in speciale slots. Ze zijn meestal geschilderd in specifieke kleuren.

Stap 5

Zet de computer aan en controleer de geïnstalleerde modules. Open hiervoor het configuratiescherm en ga naar het menu "Beheer". Klik op de snelkoppeling "Windows-geheugencontrole". Bevestig om de computer opnieuw op te starten en wacht tot de statuscontrole van de RAM-kaarten is voltooid. Als er een BSoD-fout optreedt tijdens de eerste keer opstarten, schakel dan alle modules uit. Plaats ze een voor een en schakel de pc telkens uit. Hoogstwaarschijnlijk zit de fout niet in de planken zelf, maar in hun initiële gezamenlijke definitie.

Aanbevolen: